Stölder i butiken för 1,5 miljoner kr per år

Foto MostPhotos
Hos Ica Ekershallen i Örebro stjäls varor för 1,5 miljoner kr per år. ”Otroligt frustrerande”, säger Tony Oskarsson, vd för Ekershallen.

Kött, smör, kaffe, blöjor – några av de varugrupper det stjäls mycket ur hos Ica Ekershallen i Örebro.
– Vi är otroligt frustrerade i branschen när det gäller det här, säger Tony Oskarsson, vd för Ekershallen, till lokaltidningen NA.

Man fyller fortfarande på kött i kylarna men inte så mycket som man egentligen skulle vilja – på grund av stölderna.
En del kriminella har specialsydda kläder och lägger varorna i stora fickor medan andra helt enkelt fyller en korg som dras till entrén där en kumpan släpper ut dem, berättar personalen.

– Därpå springer de som tusan. Ibland undrar man om de är trollkarlar. Vi ser att de löper iväg, men när vi kommer ut kort senare är de puts väck.
Tjuvarna tar det mesta. Det kan vara kött, kaffe, smör och även blöjor.
– Vi hade en kille som var kvick varje gång. Han var snabb som en hind med åtta blöjpaket i händerna. Han kunde inte dölja varorna, men det var bara det att vi inte hann på honom, säger Tony Oskarsson.

Problemet med stölder i butiken har ökat de senaste två åren.
Stölderna är mer frekventa och kostar butiken stora pengar.
– I vår butik pratar vi säkert om någonstans mellan en och en och halv miljon per år, säger Tony Oskarsson.
– Vi skulle kunna göra mycket roligare saker för pengarna här i butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil