Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Paradiset går i konkurs

”Kombinationen av osäkerheten i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden kollapsat under senaste två veckorna har gjort det omöjligt att lösa situationen”, skriver grundaren av matkedjan Paradiset.
Matkedjan och utmanaren Paradiset försätts nu i konkurs. Orsaken anges som osäkerhet i affärsplanen och kapitalmarknadens kollaps de senaste veckorna.

Under måndagen har beskedet kommit att matkedjan Paradiset har försatts i konkurs. Man hänvisar till att det funnits osäkerhet i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden förändrats så radikalt i Corona-krisens spår.

Man uppger att finansieringen var klar för Paradisets del och att pengar för att driva bolaget och butikerna till lönsamhet under 2021 var klara.
Men sedan kom Corona-krisen och stjälpte planerna överstyr med konkurs som följd.

”Det är med väldigt stor sorg jag måste informera om att Paradiset sattes i konkurs idag på grund av att vi inte kan finansiera verksamheten framåt som vi planerat”, skriver grundaren Johannes Cullberg i ett mejl som Breakit återger.

”Kombinationen av osäkerheten i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden kollapsat under senaste två veckorna har gjort det omöjligt att lösa situationen”, skriver Cullberg.  Paradiset hade för 2018 en rörelseförlust på 41,5 miljoner kr att sättas i relation till en omsättning på 115 miljoner kr.
Man har som utmanare lockat många småsparare till sig och fick under sommaren 2019 även investmentbolaget Blue som ny storägare.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.