Paradiset går i konkurs

”Kombinationen av osäkerheten i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden kollapsat under senaste två veckorna har gjort det omöjligt att lösa situationen”, skriver grundaren av matkedjan Paradiset.
Matkedjan och utmanaren Paradiset försätts nu i konkurs. Orsaken anges som osäkerhet i affärsplanen och kapitalmarknadens kollaps de senaste veckorna.

Under måndagen har beskedet kommit att matkedjan Paradiset har försatts i konkurs. Man hänvisar till att det funnits osäkerhet i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden förändrats så radikalt i Corona-krisens spår.

Man uppger att finansieringen var klar för Paradisets del och att pengar för att driva bolaget och butikerna till lönsamhet under 2021 var klara.
Men sedan kom Corona-krisen och stjälpte planerna överstyr med konkurs som följd.

”Det är med väldigt stor sorg jag måste informera om att Paradiset sattes i konkurs idag på grund av att vi inte kan finansiera verksamheten framåt som vi planerat”, skriver grundaren Johannes Cullberg i ett mejl som Breakit återger.

”Kombinationen av osäkerheten i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden kollapsat under senaste två veckorna har gjort det omöjligt att lösa situationen”, skriver Cullberg.  Paradiset hade för 2018 en rörelseförlust på 41,5 miljoner kr att sättas i relation till en omsättning på 115 miljoner kr.
Man har som utmanare lockat många småsparare till sig och fick under sommaren 2019 även investmentbolaget Blue som ny storägare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil