Annons

”Kombinationen av osäkerheten i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden kollapsat under senaste två veckorna har gjort det omöjligt att lösa situationen”, skriver grundaren av matkedjan Paradiset.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Paradiset går i konkurs

Matkedjan och utmanaren Paradiset försätts nu i konkurs. Orsaken anges som osäkerhet i affärsplanen och kapitalmarknadens kollaps de senaste veckorna.

Under måndagen har beskedet kommit att matkedjan Paradiset har försatts i konkurs. Man hänvisar till att det funnits osäkerhet i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden förändrats så radikalt i Corona-krisens spår.

Man uppger att finansieringen var klar för Paradisets del och att pengar för att driva bolaget och butikerna till lönsamhet under 2021 var klara.
Men sedan kom Corona-krisen och stjälpte planerna överstyr med konkurs som följd.

”Det är med väldigt stor sorg jag måste informera om att Paradiset sattes i konkurs idag på grund av att vi inte kan finansiera verksamheten framåt som vi planerat”, skriver grundaren Johannes Cullberg i ett mejl som Breakit återger.

”Kombinationen av osäkerheten i bolagets affärsplan och att kapitalmarknaden kollapsat under senaste två veckorna har gjort det omöjligt att lösa situationen”, skriver Cullberg.  Paradiset hade för 2018 en rörelseförlust på 41,5 miljoner kr att sättas i relation till en omsättning på 115 miljoner kr.
Man har som utmanare lockat många småsparare till sig och fick under sommaren 2019 även investmentbolaget Blue som ny storägare.

Annons

powered by Typeform

Annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

”Allt beror på läget”

Reitan driver Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige och konstaterar att koncernens butiker drabbas olika hårt i Corona-tider där läget är helt avgörande.

Coop agerar i Karlskoga

Coop Värmland stänger nu en butik i Karlskoga och låter personal därifrån stötta Coop Forum för att den ska kunna hållas öppen även i nuvarande läge.

Tusentals går med i Handels

Den tuffa situationen i Corona-virusets spår får fler att söka sig till facket. Handels kan räkna in drygt 3 300 nya medlemmar hittills under mars.

Marknadsför gratis

Mecenat, som förhandlar fram studentrabatter, vill bidra i ett tufft läge genom att låta lokala företag marknadsföra sina varor och tjänster gratis.

”H&M tappar 45 procent”

Carnegie skriver i en analys att man räknar med att H&M:s försäljning under mars-maj kommer att minska cirka 45 procent med kvardröjande effekter.

Officiell kaffeleverantör

Löfbergs skapar finska arenaframgångar och blir officiell kaffeleverantör till den nya multiarenan UROS Live i
Tammerfors.

Anmäl dig till

powered by Typeform

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch