Svegro utvecklar sin verksamhet via AI

Svegro utvecklar sin verksamhet via AI
Lisa Lindström, Svegro, och Erik Fredlund, Codon, ägnar sig åt datainsamling kring basilika. Foto: Pressbild Svegro
Svegro har fått nya Vinnova-anslag för att utveckla en storskalig digital odlingsplattform med integrerad AI-teknik kring odling i växthus.

Svegro har fått nya Vinnova-anslag för att utveckla en storskalig digital odlingsplattform med integrerad AI-teknik kring odling i växthus.

Svegro har beviljats sitt andra anslag för innovationsutveckling hos Vinnova – för att utveckla en storskalig digital odlingsplattform med integrerad AI-teknik, skriver företaget i en pressrelease.
Syftet med plattformen är att automatisera övervakning och styrning av odling i växthus.

Med hjälp av bilddatainsamling som kan bedöma grödors tillväxt och hälsa, vill Svegro göra det möjligt för inomhusodlare att minska sin energiförbrukning och skapa en mer effektiv livsmedelsproduktion.
Våren 2020 fick Svegro grönt ljus av Vinnova att starta ett pilotprojekt för AI-styrd odling i växthuset på Färingsö utanför Stockholm, tillsammans med konsultbolaget Codon Consulting.

Nu tas nästa steg i projektet genom utvecklingen av ett storskaligt system för digital inomhusodling, som beräknas vara klart 2022.
– Pilotprojektet var väldigt lyckat och vi insåg tidig potentialen i att skala upp studien till en fullskalig odlingsplattform med integrerad AI-teknik. Det nya anslaget från Vinnova gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla en kostnadseffektiv, digital lösning med potential att underlätta produktionen för tusentals inomhusodlare, säger Svegros vd Oscar Rosdahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil