Lanserar sitt första AR-spel

Test i tre butiker hos Coop och så här kan det se ut när receptjakten är i full gång där. | Foto: Pressbild
Coop är först ut med ett Augmented reality-spel, AR-spel, i butik. Efter en tids utveckling startar nu en pilot med spelet i tre utvalda butiker.

Coop vill tillsammans med Peppy Pals inspirera barn och föräldrar att laga mat och samtidigt göra besöken i matbutiken till en positiv upplevelse för hela familjen, skriver man i en pressrelease.

Efter en tids utvecklingsarbete, och inom ramen för Coops utvecklingsplattform Testlabbet, är det nu möjligt för allmänheten att testa AR-spelet Receptjakt med Peppy Pals.
AR-spelet kan spelas av både vuxna och barn från och med idag i Stora Coop Tumba och i Stora Coop Bromma samt inom kort hos Stora Coop Åkersberga.
Genom att använda Augmented Reality skapas känslan av att Peppy Pals karaktärerna följer med användaren i butiken. Om testet slår väl ut är målsättningen att erbjuda AR-upplevelsen i fler butiker och nå fler kunder, meddelar Coop.

– Det här är en kundupplevelse som vi tror på, där vi skapar ett äventyr som både vuxna och barn kommer att uppskatta. Vi tar kundupplevelsen till nästa nivå och bjuder in hela familjen för att skapa mer matglädje i vardagen, säger Henrik Staaf som är digital produktchef hos Coop.

I den nyutvecklade appen kan barn och vuxna ta hjälp av Peppy Pals karaktärer för att plocka ihop ingredienser som behövs för den middag eller efterrätt de valt. Jakten efter ingredienser tar användaren till olika delar av butiken och man kan välja mellan ett antal recept som kommer från Coops provkök. Recepten i spelet byts ut varje vecka.

AR-spelet Receptjakt med Peppy Pals kan laddas ner via Apples Appstore och inom kort även via Google Play för Android. AR-läget i appen kommer endast vara tillgängligt i de tre utvalda pilotbutikerna. Man kan däremot använda inköpslistorna och recepten i spelet i alla Coops butiker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil