Lanserar sitt första AR-spel

Test i tre butiker hos Coop och så här kan det se ut när receptjakten är i full gång där. | Foto: Pressbild

Coop vill tillsammans med Peppy Pals inspirera barn och föräldrar att laga mat och samtidigt göra besöken i matbutiken till en positiv upplevelse för hela familjen, skriver man i en pressrelease.

Efter en tids utvecklingsarbete, och inom ramen för Coops utvecklingsplattform Testlabbet, är det nu möjligt för allmänheten att testa AR-spelet Receptjakt med Peppy Pals.
AR-spelet kan spelas av både vuxna och barn från och med idag i Stora Coop Tumba och i Stora Coop Bromma samt inom kort hos Stora Coop Åkersberga.
Genom att använda Augmented Reality skapas känslan av att Peppy Pals karaktärerna följer med användaren i butiken. Om testet slår väl ut är målsättningen att erbjuda AR-upplevelsen i fler butiker och nå fler kunder, meddelar Coop.

– Det här är en kundupplevelse som vi tror på, där vi skapar ett äventyr som både vuxna och barn kommer att uppskatta. Vi tar kundupplevelsen till nästa nivå och bjuder in hela familjen för att skapa mer matglädje i vardagen, säger Henrik Staaf som är digital produktchef hos Coop.

I den nyutvecklade appen kan barn och vuxna ta hjälp av Peppy Pals karaktärer för att plocka ihop ingredienser som behövs för den middag eller efterrätt de valt. Jakten efter ingredienser tar användaren till olika delar av butiken och man kan välja mellan ett antal recept som kommer från Coops provkök. Recepten i spelet byts ut varje vecka.

AR-spelet Receptjakt med Peppy Pals kan laddas ner via Apples Appstore och inom kort även via Google Play för Android. AR-läget i appen kommer endast vara tillgängligt i de tre utvalda pilotbutikerna. Man kan däremot använda inköpslistorna och recepten i spelet i alla Coops butiker.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

264 miljoner euro till Arla-bönderna

264 miljoner euro till Arla-bönderna

Arlas representantskap röstade i veckan ja tillförslaget om en efterlikvid på 17,6 öre per kilo mjölk till alla Arlabönder, totalt 264 miljoner euro.

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Torsdag 25 februari – inte bara lönedag för många utan även dagen då Clas Ohlson öppnade sin nya butik i Norrköping, mer exakt i Ingelsta köpcentrum.

Studenter inte så heta på ekologiskt

Studenter inte så heta på ekologiskt

Närmast är inte lika viktigt längre – och rabatter på kött är viktigare än ekologiskt. Mecenat som undersökt mer om hur studenters köpvanor rör sig.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.