Svensk fågel vill se en hållbar jul

Svensk fågel vill se en hållbar jul
Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel, på hemmaplan som kycklingbonde. Foto: Pressbild
Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

– Hållbarhet både ur det lilla och stora perspektivet är för mig förknippat med år 2020. Hållbarhet för våra djur, vår natur, vår miljö, vårt land och vår planet. Att värna om allt detta men även om oss själva och våra nära och kära, det tar jag med mig från år 2020, säger Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel och kycklingbonde.

Jenny Andersson berättar om det hållbarhetsseminarium som nyligen hölls digitalt med branschens medlemmar och som var en del av en större hållbarhetsanalys som Svensk Fågel inledde förra året och som nu börjar visa resultat.
Hållbarhetsanalysen omfattar åtta av FN:s globala mål, relevanta för fågelbranschens uppfödning och produktion. Därefter har Svensk Fågel gått vidare och gjort en undersökning på gårdsnivå tillsammans med våra medlemmar, svenska kycklingbönder, säger Jenny Andersson.

Hit räknas både klimat och miljöfaktorer som biologisk mångfald och levande landsbygd samt energiresurser som sol- och vindkraft.
Svensk fågel gav nyligen ut en ny julfilm som lyfter det hållbara, vita julbordet med svensk kyckling och kalkon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil