Svensk fågel vill se en hållbar jul

Svensk fågel vill se en hållbar jul
Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel, på hemmaplan som kycklingbonde. Foto: Pressbild

Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

– Hållbarhet både ur det lilla och stora perspektivet är för mig förknippat med år 2020. Hållbarhet för våra djur, vår natur, vår miljö, vårt land och vår planet. Att värna om allt detta men även om oss själva och våra nära och kära, det tar jag med mig från år 2020, säger Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel och kycklingbonde.

Jenny Andersson berättar om det hållbarhetsseminarium som nyligen hölls digitalt med branschens medlemmar och som var en del av en större hållbarhetsanalys som Svensk Fågel inledde förra året och som nu börjar visa resultat.
Hållbarhetsanalysen omfattar åtta av FN:s globala mål, relevanta för fågelbranschens uppfödning och produktion. Därefter har Svensk Fågel gått vidare och gjort en undersökning på gårdsnivå tillsammans med våra medlemmar, svenska kycklingbönder, säger Jenny Andersson.

Hit räknas både klimat och miljöfaktorer som biologisk mångfald och levande landsbygd samt energiresurser som sol- och vindkraft.
Svensk fågel gav nyligen ut en ny julfilm som lyfter det hållbara, vita julbordet med svensk kyckling och kalkon.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Glassmarknaden har varit god under 2020 och för Sia-glass redovisar man att årets storsäljare är en svensk klassiker. Det handlar om glassbåten…

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Anders Fredriksson lämnar Norrmejerier för att börja ett nytt jobb som koncernchef och vd för Löfbergs. Fredriksson tar över på nya jobbet 9 augusti. Efter

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Varannan vara som behandlats med bekämpningsmedel saknar rätt märkning i Sverige, konstaterar Kemikalieinspektionen efter en stor granskning.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.