Svensk fågel vill se en hållbar jul

Svensk fågel vill se en hållbar jul
Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel, på hemmaplan som kycklingbonde. Foto: Pressbild
Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

– Hållbarhet både ur det lilla och stora perspektivet är för mig förknippat med år 2020. Hållbarhet för våra djur, vår natur, vår miljö, vårt land och vår planet. Att värna om allt detta men även om oss själva och våra nära och kära, det tar jag med mig från år 2020, säger Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel och kycklingbonde.

Jenny Andersson berättar om det hållbarhetsseminarium som nyligen hölls digitalt med branschens medlemmar och som var en del av en större hållbarhetsanalys som Svensk Fågel inledde förra året och som nu börjar visa resultat.
Hållbarhetsanalysen omfattar åtta av FN:s globala mål, relevanta för fågelbranschens uppfödning och produktion. Därefter har Svensk Fågel gått vidare och gjort en undersökning på gårdsnivå tillsammans med våra medlemmar, svenska kycklingbönder, säger Jenny Andersson.

Hit räknas både klimat och miljöfaktorer som biologisk mångfald och levande landsbygd samt energiresurser som sol- och vindkraft.
Svensk fågel gav nyligen ut en ny julfilm som lyfter det hållbara, vita julbordet med svensk kyckling och kalkon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil