Svensk fågel vill se en hållbar jul

Svensk fågel vill se en hållbar jul
Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel, på hemmaplan som kycklingbonde. Foto: Pressbild
Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

Ett dramatiskt år är snart över, konstaterar Svensk fågel som nu hoppas på en vit och hållbar jul med såväl kyckling som kalkon på julborden.

– Hållbarhet både ur det lilla och stora perspektivet är för mig förknippat med år 2020. Hållbarhet för våra djur, vår natur, vår miljö, vårt land och vår planet. Att värna om allt detta men även om oss själva och våra nära och kära, det tar jag med mig från år 2020, säger Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel och kycklingbonde.

Jenny Andersson berättar om det hållbarhetsseminarium som nyligen hölls digitalt med branschens medlemmar och som var en del av en större hållbarhetsanalys som Svensk Fågel inledde förra året och som nu börjar visa resultat.
Hållbarhetsanalysen omfattar åtta av FN:s globala mål, relevanta för fågelbranschens uppfödning och produktion. Därefter har Svensk Fågel gått vidare och gjort en undersökning på gårdsnivå tillsammans med våra medlemmar, svenska kycklingbönder, säger Jenny Andersson.

Hit räknas både klimat och miljöfaktorer som biologisk mångfald och levande landsbygd samt energiresurser som sol- och vindkraft.
Svensk fågel gav nyligen ut en ny julfilm som lyfter det hållbara, vita julbordet med svensk kyckling och kalkon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil