Ny vd tar över hos Kronfågels ägare

Ny tillförordnad vd tar över hos Kronfågel
Otto Drakenberg. Foto: Pressbild
Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd efter att ha sparkat vd:n på grund av allvarliga brister.

Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd efter att ha sparkat vd:n på grund av allvarliga brister.

Leif Bergvall Hansen lämnar sin position med omedelbar verkan, skriver ägarbolaget Scandi Standard i en pressrelease.
Beslutet om att sparka vd hade redan fattats men nu tar man ett steg till genom att utse Otto Drakenberg till tillförordnad vd direkt.

Det här beslutet kommer som en reaktion på Aftonbladets avslöjande nyligen om Kronfågels anläggning utanför Katrineholm där företaget fick kritik för brister i djurhållningen.
Kycklingar skållades levande och vid en kontroll Livsmedelsverket gjorde var en tredjedel av de undersökta kycklingarna i kylrummet förorenade av bland annat mag- och tarminnehåll, skriver TT idag.

Det ledde, bland annat, till att en stor mängd kommuner pausade inköpen från Kronfågel och att bolaget riskerade stora tapp i intäkter.
Därför kom beskedet snabbt om att vd får gå och att man tar allvarligt på situationen.

Nu kommer alltså beskedet att Otto Drakenberg tar över som tillförordnad vd och gör det direkt.
– Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel, skriver Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standards, i en pressrelease.

– Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter, tillägger Bygge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil