Nu ska vi lockas att handla mer svenskt

Nu ska vi lockas att handla mer svenskt
Packat och klart? I så fall med Från Sverige-märkt, hoppas man i ny kampanj. Foto: Pressbild
Nu genomförs ”Från Sverige”-veckorna, där 900 butiker går samman för att lyfta svenskproducerade råvaror, livsmedel och Från Sverige-märkta växter.

Nu genomförs ”Från Sverige”-veckorna, där 900 butiker går samman för att lyfta svenskproducerade råvaror, livsmedel och Från Sverige-märkta växter.

För andra året i rad genomförs en rikstäckande kampanj, Från Sverige-veckorna, för att lyfta svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter som är Från Sverige-märkta.
20 september till 3 oktober går delar av dagligvaruhandeln och märkesanvändande företag samman och 900 butiker skyltas för att göra det enkelt för konsumenter att hitta Från Sverige-märkta varor.

I en ny produkters undersökning säger 81 procent av de som svarat att det är viktigt att kunna se råvarors och ursprung.
66 procent tycker det viktigaste är att varor är svenskproducerade och 73 procent av de som svarat är beredda att betala mer för svenska råvaror.

– När du går in i din matbutik ska det vara lätt att hitta Från Sverige-märkta produkter, något vi vill uppnå med den här landsomfattande kampanjen. När du köper en Från Sverige-märkt vara så gynnas inte bara den svenska matproduktionen, utan du bidrar också till de svenska jobben, till ett innovativt svenskt lantbruk, klimatet och den svenska djurvälfärden, sammanfattar Ulrika Ekström som är vd för Svenskmärkning AB.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil