Coop Hagastaden blir prisad i White guide

Coop Hagastaden blir prisad i White guide
Högst i hållbarhet och årets vego-butik – Coop Hagastaden i Stockholm. Foto: Pressbild Coop
Coop Hagastaden i Stockholm är den första livsmedelsbutiken någonsin som uppnår nivå fem, högsta nivån, i White guide greens årliga bedömning.

Coop Hagastaden i Stockholm är den första livsmedelsbutiken någonsin som uppnår nivå fem, högsta nivån, i White guide greens årliga bedömning.

Coop Hagastaden i Stockholm är första livsmedelsbutik som uppnår nivå fem, högsta nivån, i White guide greens årliga bedömning av svenska livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete, meddelar Coop.
White guide green har funnits sedan 2018 och Coop Hagastaden blir nu historisk som första butiken någonsin som tilldelas högsta nivån, skriver man.

– Jag är stolt över det arbete som vi gör i butiken med att inspirera till hållbara val, erbjuda lokalproducerat livsmedel och samtidigt vara en butik för prisvärd matglädje. Vi vill med matglädjen i centrum bidra till ett mer hållbart sätt att tänka kring mat och vi märker att våra kunder och medlemmar uppskattar det, säger Maria Ytter, butikschef för Coop Hagastaden.

Butiken ligger i Stockholm och öppnade under 2020. Ambitionen är att butiken ska vara Stockholms mest innovativa matbutik där ny teknik möter lokalt mathantverk. Butiken har en vision om noll matsvinn i butik och hos sina kunder.

– Hagastaden är en stor satsning för oss där vi prövar olika initiativ inom hållbarhetsområdet för att sedan kunna ta ut testade och fungerande koncept och aktiviteter i våra övriga butiker, säger Maja Berggren som är kvalitets- och hållbarhetschef inom Coop butiker och stormarknader.
– Att Hagastaden får en sådan här utmärkelse är ett bevis på att det vi gör i Hagastaden är rätt prioriteringar, tillägger hon.

I motiveringen från White Guide Green till Coop Hagastadens poäng kan man läsa:
”Det här är den första butiken i Sverige som når upp till nivå 5 i vår kartläggning. Vi är imponerade. Det är nytt och fräscht, men framför allt; genomtänkt i minsta detalj. Och med tydligt fokus på att vägleda kunderna till ett mer hållbart inköp.
Det är öppet, stort, tydligt, inspirerande, ansvarsfullt, passionerat. Precis så som en matbutik 2021 ska vara tycker vi. Utbudet av vego är stort och vid entrén odlar man sina egna örter och sallader. Imponerande.”

Coop Hagastaden är även vinnare i kategorin Årets vego-butik i Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil