Svensk köttrestaurang bland de tio bästa

Foto Pressbild
Restaurang AG i Stockholm har rankats som en av världens tio bästa köttrestauranger av The World's 101 Best Steak Restaurants. Detta är en stor framgång för den svenska restaurangscenen och en bekräftelse på AG:s höga kvalitet och expertis inom kött.

Restaurang AG på Kungsholmen i Stockholm, som drivs av Johan Jureskog och Klas Ljungquist, har tagit en plats på topp tio-listan över världens bästa köttrestauranger enligt The World’s 101 Best Steak Restaurants. Denna ranking, som etablerades 2019, är en prestigefylld guide som varje år listar de främsta köttrestaurangerna globalt.

The World’s 101 Best Steak Restaurants baserar sin ranking på över 800 restaurangbesök utförda av sexton experter inom gastronomi. Restaurangerna bedöms utifrån flera kriterier, inklusive kvalitet och urval på köttet, personalens service- och kunskapsnivå, vinlista och inredningsdesign. Nu har det alltså blivit klart att AG rankas som den nionde bästa köttrestaurangen i världen.

”Det finns ingen restaurangguide i världen som betyder så mycket för oss som The World’s 101 Best Steak Restaurants. Placeringen topp tio är en helt enorm laginsats av hela personalen. Från köttmästare, kockar och serveringspersonal till vår chefssommelier bakom vinlistan,” säger Johan Jureskog, kock och krögare på AG.

Menyn på AG erbjuder upp till fyrtio olika sorters nötkött, som graderas enligt ett eget system utifrån smakintensitet, mörhet och marmorering. Detta system tar hänsyn till djurets ras, ålder, levnadssätt och föda. Restaurangen har både en köttsommelier i matsalen och en heltidsanställd köttmästare som hanterar hängmörningen av över fyra ton kött.

Johan Jureskog uttrycker stolthet över framgången: ”Nu ska vi fira ordentligt men även slipa knivarna ytterligare så att vi placerar oss ännu högre upp nästa år.”

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil