Orklas plastrapport ska bli årligt grepp

Orklas plastrapport ska bli årligt grepp
Orkla tar grepp om plasten i våra förpackningar i nya Plastrapporten. Bild: Illustration Orkla Sverige
Orkla Sverige tar ett nytt grepp i plastfrågan kring våra förpackningar genom en ny rapport – Plastrapporten – som ska bli årligen återkommande.

Orkla Sverige tar ett nytt grepp i plastfrågan kring våra förpackningar genom en ny rapport – Plastrapporten – som ska bli årligen återkommande.

Orkla Sverige presenterar nu för första gången Plastrapporten. Plastrapporten 2021 belyser det svenska systemet för plaståtervinning och förutsättningarna för förpackningar med mindre miljöpåverkan.
Med rapporten hoppas företaget belysa förutsättningarna för och vägarna till ett cirkulärt system i Sverige.

– Förpackningar är en viktig del av dagligvaror. Samtidigt kan förpackningarna ha en negativ påverkan på miljön och klimatet, konstaterar Orkla Sveriges kommunikationsdirektör Cecilia Gannedahl.
– Vi har intervjuat ett tiotal experter från olika delarav värdekedjan och jag är överraskad över det oerhört positiva gensvar vi fått, tillägger hon.

I Plastrapporten 2021 olika röster ur värdekedjan, med olika perspektiv på hur ett mer miljövänligt och mer cirkulärt system kan skapas.
– Det finns två möjliga vägar här, dels behöver vi aktivt söka efter lämpliga alternativ till hybridförpackningsmaterial som samtidigt ger ett acceptabelt produktskydd men vi behöver också jobba med innovation och forskning för att utveckla återvinning, både mekanisk och kemisk, av denna typ av material, säger Pavel Komůrka, hållbarhetskoordinator och ansvarig för förpackningsdesign inom Orklakoncernen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil