Hjärtat har tagit över ledartröjan

Hjärtat har tagit över ledartröjan
Foto: Mostphotos
Apotek hjärtat har tagit över ledartröjan på den svenska apoteksmarknaden, enligt vd Anders Nyberg som noterar en marknadsandel på 31 procent.

Apotek hjärtat har tagit över ledartröjan på den svenska apoteksmarknaden, enligt vd Anders Nyberg som noterar en marknadsandel på 31 procent.

När Icagruppen genomförde sin kapitalmarknadsdag förkunnade Apotek hjärtats vd Anders Nyberg att kedjan nu är störst i Sverige.
– Vi har klarat situationen bättre än våra konkurrenter, och jag kan stolt säga att vi i oktober passerade Apoteket AB och nu är etta på marknaden, sade Nyberg i sitt anförande.

Enligt Nybergs föredragning har nu Apotek hjärtat en marknadsandel på 31 procent mot Apoteket AB:s 30.
– Vi är större på receptbelagda mediciner, receptfria mediciner och handelsvaror, sammanfattade Nyberg vid kapitalmarknadsdagen.

Trea i den statistik som Nyberg presenterade är Kronans apotek (17 procent) och närmast utanför prispallen Apoteksgruppen med sina 9 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil