Cloetta rusade på börsen

Ett nytt vinstrekord. Det fick Cloetta att rusa på börsen och bli onsdagens kursvinnare sedan aktien efter beskedet att koncernens vinst ökar med 31 procent fick se kursen stiga 8,34 procent.

Cloetta satte nytt vinstrekord under 2019 när man under fjärde kvaralet ökade sin vinst med hela 31 procent.
Den rapporten gav Cloettas aktie en riktig skjuts uppåt på Stockholms-börsen där kursen steg med 8,34 procent under onsdagen.

Cloetta har haft problem med tillväxten och likaså problem med att kunna ta betalt för att nå önskvärda marginaler och möjligheter till tillväxt.
Därtill kommer köpet av Candyking för 325 miljoner kr 2017 som blev ett misslyckande.

Nu har tillväxten kommit igång och vd Henri de Sauvage-Nolting har tidigare pekat att man ska vara på en tillfredsställande nivå i slutet av 2020.
Nu har man ändå – med bra marknadsföring, prishöjning och valutaeffekter – lyckats öka vinsten redan nu och ökat omsättningen under 2019 till 6,5 miljarder kr, ett plus på drygt 4 procent.
Vinsten ökade för helåret med 10 procent till 727 miljoner kr.

Nu tror man på en fortsatt stigande vinst under 2020 men Dagens industri varnar ändå för att köpa aktien i spekulationssyfte.
– Mycket, för att inte säga hela nästa års vinstutveckling är redan med råge inprisat i dagens aktiekurs, skriver Di.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil