Tuffa prisökningar för barnfamiljer

Foto MostPhotos
Priserna steg med 1,7 procent augusti och tuffast denna period blev det för barnfamiljerna när barnmat, välling och blöjor tillhör det som ökar mest.

Enligt Matpriskollen är barnfamiljerna bland de värst drabbade i augusti månads prisutveckling där sådant som barnmat, välling och blöjor har stigit mest, skriver TT i en genomgång.

– Rysaren är på intet sätt över, säger Ulf Mazur från Matpriskollen hos TT och konstaterar att den här månaden är det barnfamiljernas ekonomi som drabbas hårdast.

Det handlar enligt Mazur inte bara om rena barnprodukter utan även om de sorters mat som barn brukar tycka om – som färdiga köttbullar, makaroner och ketchup.

– En del produktkategorier är inte höjda ännu. Ta till exempel kroppsvård, där har inte priserna höjts särskilt mycket ännu. Men de producenterna har också fått höjda kostnader. De kommer också att rassla iväg, och inga prisökning blir under 10 procent, säger Ulf Mazur hos TT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil