De ska välja bästa musten

Sveriges bästa äppelmust ska koras av en jury i mitten av november. | Foto: Pressbild
Äpplets dag har firats – och Sveriges bästa äppelmust kommer att firas. I det fallet dröjer det dock till 14 november innan juryn meddelar sin åsikt.

Nu har föreningen Svenska musterier firat Äpplets dag och nästa marknadsföringsevent kommer den 14 november, då det som kallas Must-SM 2020 avgörs och då en sex personer stark jury offentliggör vilken de tycker är årets bästa svenska must.

– Must-SM är en riktig smakfest för oss i juryn, säger juryns ordförande Kimmo Rumpunen och förklarar varför;
– Vi får uppleva äpplets terroir och därmed en mångfald av smaker. Äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle, mognadsgrad och förstås även väder och vind bestämmer smaken på musterna.

– Vi vill att den svenska äppelmusten ska vara det självklara alkoholfria alternativet på landets alla krogar och restauranger, fortsätter Kimmo.

Årets bedömning hålls sluten och kommunikationen med deltagarna kommer att ske digitalt. Äppelmusten bedöms i fem olika klasser och blindtestas av den välrenommerade juryn.

De sex jurymedlemmarna är i år ordföranden Kimmo Rumpunen samt Elke Jung, Titti Qvarnström, Martin Ragnar, Johan Swahn och Anders Öhman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil