De ska välja bästa musten

Sveriges bästa äppelmust ska koras av en jury i mitten av november. | Foto: Pressbild
Äpplets dag har firats – och Sveriges bästa äppelmust kommer att firas. I det fallet dröjer det dock till 14 november innan juryn meddelar sin åsikt.

Nu har föreningen Svenska musterier firat Äpplets dag och nästa marknadsföringsevent kommer den 14 november, då det som kallas Must-SM 2020 avgörs och då en sex personer stark jury offentliggör vilken de tycker är årets bästa svenska must.

– Must-SM är en riktig smakfest för oss i juryn, säger juryns ordförande Kimmo Rumpunen och förklarar varför;
– Vi får uppleva äpplets terroir och därmed en mångfald av smaker. Äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle, mognadsgrad och förstås även väder och vind bestämmer smaken på musterna.

– Vi vill att den svenska äppelmusten ska vara det självklara alkoholfria alternativet på landets alla krogar och restauranger, fortsätter Kimmo.

Årets bedömning hålls sluten och kommunikationen med deltagarna kommer att ske digitalt. Äppelmusten bedöms i fem olika klasser och blindtestas av den välrenommerade juryn.

De sex jurymedlemmarna är i år ordföranden Kimmo Rumpunen samt Elke Jung, Titti Qvarnström, Martin Ragnar, Johan Swahn och Anders Öhman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil