De ska välja bästa musten

Nu har föreningen Svenska musterier firat Äpplets dag och nästa marknadsföringsevent kommer den 14 november, då det som kallas Must-SM 2020 avgörs och då en sex personer stark jury offentliggör vilken de tycker är årets bästa svenska must.

– Must-SM är en riktig smakfest för oss i juryn, säger juryns ordförande Kimmo Rumpunen och förklarar varför;
– Vi får uppleva äpplets terroir och därmed en mångfald av smaker. Äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle, mognadsgrad och förstås även väder och vind bestämmer smaken på musterna.

– Vi vill att den svenska äppelmusten ska vara det självklara alkoholfria alternativet på landets alla krogar och restauranger, fortsätter Kimmo.

Årets bedömning hålls sluten och kommunikationen med deltagarna kommer att ske digitalt. Äppelmusten bedöms i fem olika klasser och blindtestas av den välrenommerade juryn.

De sex jurymedlemmarna är i år ordföranden Kimmo Rumpunen samt Elke Jung, Titti Qvarnström, Martin Ragnar, Johan Swahn och Anders Öhman.

Sveriges bästa äppelmust ska koras av en jury i mitten av november. | Foto: Pressbild

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel är ”starkt kritiskt” till Hotell- och restaurangfackets konfliktvarsel och hävdar att man kräver högre löneökningar än andra branscher.

Många tonåringar äter speciell kost

Många tonåringar äter speciell kost

I en undersökning från Arla säger fyra av tio svenska tonåringar att de följer någon typ av speciell kost, en högre andel än i Finland och Danmark.

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen i Östersund vinner Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tog emot priset vid en digital ceremoni och får äran och 100 000 kr i prispengar.

Mindre svinn och traditionell julmat

Mindre svinn och traditionell julmat

Vi har minskat vårt matsvinn under årets pandemi och inför julen verkar vi nu fokusera mer på kvalitet än kvantitet, enligt Livsmedelsföretagen.

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.