De ska välja bästa musten

Sveriges bästa äppelmust ska koras av en jury i mitten av november. | Foto: Pressbild
Äpplets dag har firats – och Sveriges bästa äppelmust kommer att firas. I det fallet dröjer det dock till 14 november innan juryn meddelar sin åsikt.

Nu har föreningen Svenska musterier firat Äpplets dag och nästa marknadsföringsevent kommer den 14 november, då det som kallas Must-SM 2020 avgörs och då en sex personer stark jury offentliggör vilken de tycker är årets bästa svenska must.

– Must-SM är en riktig smakfest för oss i juryn, säger juryns ordförande Kimmo Rumpunen och förklarar varför;
– Vi får uppleva äpplets terroir och därmed en mångfald av smaker. Äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle, mognadsgrad och förstås även väder och vind bestämmer smaken på musterna.

– Vi vill att den svenska äppelmusten ska vara det självklara alkoholfria alternativet på landets alla krogar och restauranger, fortsätter Kimmo.

Årets bedömning hålls sluten och kommunikationen med deltagarna kommer att ske digitalt. Äppelmusten bedöms i fem olika klasser och blindtestas av den välrenommerade juryn.

De sex jurymedlemmarna är i år ordföranden Kimmo Rumpunen samt Elke Jung, Titti Qvarnström, Martin Ragnar, Johan Swahn och Anders Öhman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil