Nästan knäckta men nytt hopp för kedjan

Nästan knäckta men nytt hopp för kedjan
Foto: Lakritsroten
Strax innan Valborg blev det klart att Lakritsroten skulle bli föremål för en rekonstruktion. Tre månader senare finns ett gott hopp om framtiden.

Strax innan Valborg blev det klart att Lakritsroten skulle bli föremål för en rekonstruktion. Tre månader senare finns ett gott hopp om framtiden.

Som så många andra drabbades Lakritsroten hårt av pandemin som slog mot dess nio butiker.
I slutet av april kom sålunda beskedet att man tvingades till en rekonstruktion.

Nu skriver ehandel.se att Lakritsroten tre månader senare har gott hopp om att hitta nya vägar och en framtid för kedjan.
– Rekonstruktionen löper på bra och under kontrollerade former. Vi hoppas att den landar i augusti på ett bra och effektivt sätt, säger Lakritsrotens vd Erik Dahlén till ehandel.se.
– Alla butiker är öppna som vanligt, personalen går till jobbet som vanligt och ambitionen är att vi ska ta oss ur rekonstruktionen smidigt och bra, så att vi sen kan blicka fram emot hösten, tillägger Dahlén.

Pandemin slog till i ett läge när Lakritsroten var under stark frammarsch och under 2019 hade ökat omsättningen från 27 miljoner kr till nästan 45 miljoner kr.
Nu hoppas man att kundernas återkomst och rekonstruktionen ska göra att man kan återuppta den positiva utvecklingen från 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil