Nästan knäckta men nytt hopp för kedjan

Nästan knäckta men nytt hopp för kedjan
Foto: Lakritsroten
Strax innan Valborg blev det klart att Lakritsroten skulle bli föremål för en rekonstruktion. Tre månader senare finns ett gott hopp om framtiden.

Strax innan Valborg blev det klart att Lakritsroten skulle bli föremål för en rekonstruktion. Tre månader senare finns ett gott hopp om framtiden.

Som så många andra drabbades Lakritsroten hårt av pandemin som slog mot dess nio butiker.
I slutet av april kom sålunda beskedet att man tvingades till en rekonstruktion.

Nu skriver ehandel.se att Lakritsroten tre månader senare har gott hopp om att hitta nya vägar och en framtid för kedjan.
– Rekonstruktionen löper på bra och under kontrollerade former. Vi hoppas att den landar i augusti på ett bra och effektivt sätt, säger Lakritsrotens vd Erik Dahlén till ehandel.se.
– Alla butiker är öppna som vanligt, personalen går till jobbet som vanligt och ambitionen är att vi ska ta oss ur rekonstruktionen smidigt och bra, så att vi sen kan blicka fram emot hösten, tillägger Dahlén.

Pandemin slog till i ett läge när Lakritsroten var under stark frammarsch och under 2019 hade ökat omsättningen från 27 miljoner kr till nästan 45 miljoner kr.
Nu hoppas man att kundernas återkomst och rekonstruktionen ska göra att man kan återuppta den positiva utvecklingen från 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil