Tufft för småföretag klara elräkningarna

Convenience Stores Swedens vd Bengt Hedlund vill se stöd för höga elkostnader.
Convenience Stores Swedens vd Bengt Hedlund vill se stöd för höga elkostnader Foto: Mostphotos
Convenience stores Sweden, som organiserar kiosker och servicebutiker med mera, ser nu ett stödbehov hos branschens småföretag utifrån elkostnaderna.

Convenience stores Sweden, som organiserar kiosker och servicebutiker med mera, ser nu ett stödbehov hos branschens småföretag utifrån elkostnaderna.

Bengt Hedlund är vd för Convenience stores Sweden som organiserar servicebranschens företag. Från dem får han larm om elräkningar för december som är svåra eller övermäktiga att klara.

Nu kräver Hedlund och organisationen att branschen får ett samhälleligt stöd när elkostnaderna hotar knäcka företag.
Det kan ofta vara hela vinsten som försvinner, säger Bengt Hedlund om elräkningarna för december som i vissa fall varit 300 procent högre än normalt, till dagligvarunytt.se.

Det kan i vissa fall handla om elräkningar på 40 000 kronor som ska betalas nu i slutet av januari. Och vill man binda nu så är det för sent eftersom uppsägningstiden på det gamla avtalet löper på flera månader. Det innebär att det kommer att bli fler månader med sådana här chockräkningar för dem som redan lever på marginalerna, tillägger han och anser att småföretagarna nu bör få ett stöd liknande det hushållen får utifrån energikostnaderna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil