Utökar energisamarbete för hållbar utveckling

Foto Pressbild
Nordic Sugar och Kraftringen har undertecknat en avsiktsförklaring för att utforska möjligheterna till ett fördjupat energisamarbete. Detta initiativ bygger på deras långa historia av samarbete kring energifrågor, som senast inkluderade överföring av fossilfri ånga från Kraftringens kraftvärmeverk till Nordic Sugars sockerfabrik år 2022.

Med Sveriges klimatmål att bli koldioxidneutralt senast 2045 krävs innovativa energilösningar och samarbete. Nordic Sugar och Kraftringen har under två decennier fokuserat på hållbara och stabila energilösningar för att öka konkurrenskraften i regionen och i Sverige som helhet.

Den nya avsiktsförklaringen kommer mot bakgrund av Kraftringens beslut att utöka sin verksamhet med ett till kraftvärmeverk i Örtofta, samtidigt som Nordic Sugar samlar hela sin svenska verksamhet till sin sockerfabrik på samma plats från och med 2024. Detta öppnar upp för möjligheter till fördjupat samarbete inom energiområdet.

Johan Neikell, vd på Nordic Sugar, betonar vikten av långsiktigt hållbara energilösningar för att säkerställa produktionen och den svenska livsmedelskedjans funktion. Han ser den nya avsiktsförklaringen som ett steg i rätt riktning.

Sezgin Kadir, vd och koncernchef för Kraftringen, ser ett fördjupat energisamarbete som en möjlighet att stärka konkurrenskraften för svensk livsmedelsproduktion och lantbrukssektorn samtidigt som man främjar lokala arbetstillfällen och bidrar till en hållbar ekonomi och miljö.

Samarbetet mellan Nordic Sugar och Kraftringen har en lång historia, med tidigare framgångsrika initiativ såsom ångledningen mellan deras anläggningar i Örtofta, vilket har bidragit till betydande minskningar av CO2-utsläppen från sockerproduktionen. Detta nya steg i samarbetet visar deras gemensamma engagemang för hållbar utveckling och innovativa energilösningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil