Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023
Handels ordförande Linda Palmetzhofer kan konstatera att avtalet för de anställda på Coop är i hamn. Foto: Pernille Tofte
Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Löneökningar på totalt 1 354 kronor för hela avtalsperioden. Störst löneökning för de som tjänar minst. Fack och arbetsgivare ska tillsammans se över den viktiga frågan om tidsbegränsade anställningar. 
Så sammanfattar fackförbundet Handels avtalet för anställda på Coops butiker, stormarknader och lager samt vid Akademibokhandeln och andra kooperativt ägda butiker.

Avtalet mellan Handels och arbetsgivarföreningen KFO har nu slutits och hos Handels är man nöjd.
– Vi är stolta över det här avtalet. Vi har fått löneökningar i nivå med den övriga arbetsmarknaden och vi ska tillsammans med arbetsgivarna se över frågan om tidsbegränsade anställningar, vilket är ett steg i rätt riktning, säger Henrik Brolin, ombudsman på Handels och ansvarig för förhandlingarna. 

De nya avtalen gäller från den 1 november fram till den 31 mars 2023, men det sista året kan sägas upp.
Avtalen ger löneökningar för heltidsanställda på totalt 1 354 kronor fördelat på 29 månader.  

Det nu klara avtalet ger en högre höjning i procent på lägstalönerna jämfört med övriga löner. Även övriga löner höjs mest för dem som tjänar minst, det vill säga under 26 100 kronor på heltid. Löneökningarna är desamma som har avtalats för privata butiker och lager.  

För anställda på butiker och stormarknader innebär det nya avtalet fler helt lediga helger. Antalet lediga helger ökar från 16 till 18. 
– Mer ledighet är något som våra medlemmar har efterlyst, så det är en framgång, säger Henrik Brolin på Handels. 

Den stora nyheten i lageravtalet är att fack och arbetsgivare har enats om att ta fram ett förslag till nytt avtal redan till den 31 december 2021. 
Syftet är att skapa ett lageravtal som fungerar bättre för helt automatiserade lager. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil