Västerbottens ost satsar på Umeå-event

Foto Pressbild
Efter ett slutsålt event i Örnsköldsvik tidigare i år gör nu Västerbottensost ett event hos Brasserie Nòr i Umeå 23 november.

Efter ett slutsålt event hos Linnea & Peter i Örnsköldsvik tidigare i år tar Västerbottensost succén vidare till Umeå och brasserie Nòr  23 november för en helkväll med osten i centrum.
Med under kvällen finns ostmästare Thomas Rudin som bjuder gästerna på historier om den mytomspunna osten från Burträsk.

– Det är alltid en fröjd att få möta kockar som värnar om en äkta smakupplevelse. Jag ser fram emot att komma till Nòr och prova deras meny och se hur de tolkat Västerbottensost i sin matlagning. Jag ser även mycket fram emot att möta alla gäster under kvällen och berätta mer om Västerbottensost, säger Thomas Rudin.

Beläget högst upp i Clarion Hotel erbjuder Nòr inte bara en fantastisk utsikt men även nordisk kokkonst med en europeisk twist. Kvällen till ära har Nils Albertsson, Javier Capella och Malin Nilsson planerat en exklusiv meny med utvalda drycker som är framtagna för att skapa en smakupplevelse utöver det vanliga.

– Till den här menyn har vi försökt skapa rätter där osten känns naturlig och där den också kommer till sin rätt. I vissa av rätterna har den fått en huvudroll, i andra ska den fungera som smakbärare och en del av sammanhanget. Osten är redan perfekt så vårt jobb är snarare att få den att kännas relevant i olika sammanhang, säger Nils Albertsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil