Räknar med en tuff höst

Som alla andra i de aktuella branscherna har restauranggrossisten Martin & Servera problem. | Foto av Chan Walrus
Martin & Servera räknar med en tuff höst. Restauranggrossisten avvecklar nu lager och arbetar brett för beredskap i att spara tid och pengar i höst.

Som alla andra i de aktuella branscherna har restauranggrossisten Martin & Servera problem.
Pandemin har gjort att försäljningen till restauranger sjunkit kraftigt och nu lägger man ned grönsakshallen Sorundas lager och säljkontor i Mora och Nyköping.

– Vi behöver skapa beredskap inför en höst med fortsatt låg försäljning och ett 2021 med betydligt tuffare marknadsläge än tidigare. De förändringar vi nu genomför handlar om att konsolidera vissa av våra verksamheter och logistikflöden så att vi ökar effektiviteten samtidigt som vi säkrar fortsatt god service till våra kunder, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen till foodnet.se.

Martin & Servera inför nu även en strategisk ruttplanering med hjälp av Descartes för sina transporter.
Företaget har 20 000 kunder och 7 000 dagliga leveranser med tajta marginaler. Lägg därtill 400 fordon som levererar från 4 centrallager och 18 mindre hubbar över hela landet så förstår man att behovet av struktur och strategi i logistiken är stort.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil