Vill riva köpcentret och bygga ett nytt

Katrinelunds köpcentrum i Malmö skall rivas. | Foto : HADAR HOLM
De nya ägarna till köpcentret Katrinelund i Malmö vill riva hela köpcentret och istället bygga ett nytt med parkeringshus, affärer och bostäder.

Katrinelunds köpcentrum i Malmö har ägts av flera mindre seriösa fastighetsbolag, enligt lokala media.
Trots att man lånat miljardbelopp för att bygga om kvarteret där bland annat Willys finns har inget hänt och pengarna är borta.

Nu finns nya ägare till köpcentret som ligger relativt centralt i Malmö och dessa har stora planer.
I sammanfattning handlar det om att riva hela köpcentret för att sedan bygga ett nytt parkeringsgarage under jord och på det ett sjuvåningshus med affärer och studentlägenheter.

– Kvaliteten på den nuvarande byggnaden är… jag kan säga så här: Den är inte i toppform. Så det verkar kanske vettigt att riva hela byggnaden, säger Peter Schunk, vd för det tyska fastighetsbolaget Caprate som köpte köpcentret Katrinelund för ett år sedan, till sydsvenskan.se.

Förhoppningen är att nu kunna starta rivning och nybyggnation efter sommaren 2022.
Bygglov finns för ett sjuvåningshus med studentbostäder, ett projekt som drevs av de numera fängslade fastighetsskojarna Thomas Melin och Johan Tungard från Helsingborg.

De nya ägarna till Katrinelund vet om köpcentrets historia men konstaterar skillnad det är mellan nuvarande och tidigare ägare;
– Det är inte rättvist att jämföra oss med de där banditerna. De är kriminella – vi är affärsmän, säger Peter Schunk till sydsvenskan.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil