Kiviks musteri satsar

Thomas Jensen, vd för Kiviks musteri, satsar vidare och investerar i Kivik. | Foto: Pressbild
Mitt bland alla dystra rubriker kommer en i andra riktningen. Kiviks musteri visar framtidstro, satsar och investerar i ny produktionslinje i Kivik.

Det är en sedan tidigare planerad investering som Kiviks musteri genomför när man nu satsar på en ny produktionslinje i Kivik.
– Vi har en stark framtidstro och vill fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter, säger företagets vd Thomas Jensen.

På Kiviks musteri har man fyllt kartongförpackningar ända sedan 1970-talet, en förpackningslösning från Tetra Pak som idag är helt rätt i tiden.
Nu investerar Kiviks musteri i en ny produktionslinje som effektiviserar fyllningen och ökar kapaciteten med 50 procent.

Detta är inte den enda satsningen man gjort på kort tid. Ytterligare en större maskininvestering har gjorts i början av året och även en nyplanterad äppelodling.

– Vi arbetar ständigt med att skapa nya affärer och utveckla verksamheten. Om inte vi som ett av bygdens större företag vågar tro på framtiden, vem ska då göra det? Vi är en stor arbetsgivare i kommunen, jag vill ta ansvar och bidra till en framtidstro för Österlen efter pandemin, säger Thomas Jensen.
– Vi kommer att fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter och hoppas kunna stå redo när den rådande situationen är över.

Även Kiviks musteri har naturligtvis drabbats av Corona-krisen. Nyligen gick man ut med besked om korttidspermittering på grund av försäljningsnedgång till kafé-, hotell- och restaurangbranschen.
Nedgången i besöksnäringen drabbar ju musteriet även rent konkret eftersom man normalt räknar in över 200 000 besökare per år.

– Turismen är oerhört viktig för Österlen. Förhoppningsvis kommer detta att leda till att fler vill hemestra framöver och att intresset för vår vackra landsända ökar,
hoppas Thomas Jensen.


Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil