Kiviks musteri satsar

Thomas Jensen, vd för Kiviks musteri, satsar vidare och investerar i Kivik. | Foto: Pressbild
Mitt bland alla dystra rubriker kommer en i andra riktningen. Kiviks musteri visar framtidstro, satsar och investerar i ny produktionslinje i Kivik.

Det är en sedan tidigare planerad investering som Kiviks musteri genomför när man nu satsar på en ny produktionslinje i Kivik.
– Vi har en stark framtidstro och vill fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter, säger företagets vd Thomas Jensen.

På Kiviks musteri har man fyllt kartongförpackningar ända sedan 1970-talet, en förpackningslösning från Tetra Pak som idag är helt rätt i tiden.
Nu investerar Kiviks musteri i en ny produktionslinje som effektiviserar fyllningen och ökar kapaciteten med 50 procent.

Detta är inte den enda satsningen man gjort på kort tid. Ytterligare en större maskininvestering har gjorts i början av året och även en nyplanterad äppelodling.

– Vi arbetar ständigt med att skapa nya affärer och utveckla verksamheten. Om inte vi som ett av bygdens större företag vågar tro på framtiden, vem ska då göra det? Vi är en stor arbetsgivare i kommunen, jag vill ta ansvar och bidra till en framtidstro för Österlen efter pandemin, säger Thomas Jensen.
– Vi kommer att fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter och hoppas kunna stå redo när den rådande situationen är över.

Även Kiviks musteri har naturligtvis drabbats av Corona-krisen. Nyligen gick man ut med besked om korttidspermittering på grund av försäljningsnedgång till kafé-, hotell- och restaurangbranschen.
Nedgången i besöksnäringen drabbar ju musteriet även rent konkret eftersom man normalt räknar in över 200 000 besökare per år.

– Turismen är oerhört viktig för Österlen. Förhoppningsvis kommer detta att leda till att fler vill hemestra framöver och att intresset för vår vackra landsända ökar,
hoppas Thomas Jensen.


Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil