Kiviks musteri satsar

Thomas Jensen, vd för Kiviks musteri, satsar vidare och investerar i Kivik. | Foto: Pressbild
Mitt bland alla dystra rubriker kommer en i andra riktningen. Kiviks musteri visar framtidstro, satsar och investerar i ny produktionslinje i Kivik.

Det är en sedan tidigare planerad investering som Kiviks musteri genomför när man nu satsar på en ny produktionslinje i Kivik.
– Vi har en stark framtidstro och vill fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter, säger företagets vd Thomas Jensen.

På Kiviks musteri har man fyllt kartongförpackningar ända sedan 1970-talet, en förpackningslösning från Tetra Pak som idag är helt rätt i tiden.
Nu investerar Kiviks musteri i en ny produktionslinje som effektiviserar fyllningen och ökar kapaciteten med 50 procent.

Detta är inte den enda satsningen man gjort på kort tid. Ytterligare en större maskininvestering har gjorts i början av året och även en nyplanterad äppelodling.

– Vi arbetar ständigt med att skapa nya affärer och utveckla verksamheten. Om inte vi som ett av bygdens större företag vågar tro på framtiden, vem ska då göra det? Vi är en stor arbetsgivare i kommunen, jag vill ta ansvar och bidra till en framtidstro för Österlen efter pandemin, säger Thomas Jensen.
– Vi kommer att fortsätta investera i verksamheten här i Kivik där vi har våra rötter och hoppas kunna stå redo när den rådande situationen är över.

Även Kiviks musteri har naturligtvis drabbats av Corona-krisen. Nyligen gick man ut med besked om korttidspermittering på grund av försäljningsnedgång till kafé-, hotell- och restaurangbranschen.
Nedgången i besöksnäringen drabbar ju musteriet även rent konkret eftersom man normalt räknar in över 200 000 besökare per år.

– Turismen är oerhört viktig för Österlen. Förhoppningsvis kommer detta att leda till att fler vill hemestra framöver och att intresset för vår vackra landsända ökar,
hoppas Thomas Jensen.


Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil