Sverige börjar öppnas steg för steg 1 juni

Sverige börjar öppnas steg för steg 1 juni
Foto: Mostphotos
Med start på tisdag, 1 juni, börjar restriktionerna kring coronapandemin lättas upp och Sverige ska öppnas i fem steg, de första 1 juni och 1 juli.

Med start på tisdag, 1 juni, börjar restriktionerna kring coronapandemin lättas upp och Sverige ska öppnas i fem steg, de första 1 juni och 1 juli.

Vid torsdagens presskonferens redogjorde regeringen för hur Sverige nu i fem steg ska återöppnas fullt ut efter coronapandemin.
Samtidigt påpekade man att öppnandet bygger på minskad smittspridning, respekt för regelverken och en fortsatt omfattande vaccinering av fler och fler svenskar. Första steget tas nu på tisdag den 1 juni och innebär det som tidigare aviserats, bland annat att 50 personer tillåts på evenemang inomhus, exempelvis bio.
Samtidigt får 500 personer se fotboll utomhus med sittplatser och krogarna ha öppet till 22.30.

Steg 2 i återöppnandet är planerat till 1 juli. Då ska 300 personer få sitta vid evenemang inomhus och utomhus ska upp till 3 000 personer tillåtas.
Man räknar då också med att serveringsställen ska kunna få förlängda öppettider och att man inte på samma sätt som nu ska behöva hålla avstånd utomhus.

Tredje steget är preliminärt planerat till mitten av juli och då tror man sig kunna släppa restriktionerna kring resor med tåg och buss och ta bort rådet om munskydd i kollektivtrafiken.

Fjärde steget är troligen tänkt att infalla i september med helt borttagna publikbegränsningar och borttagna regleringar för serveringsställen och i det femte steget räknar man med att alla restriktioner som då är kvar försvinner.

Dock passade man vid torsdagens presskonferens på att leverera en brasklapp kring midsommar.
Vid midsommar är det fortfarande för tidigt att släppa på begränsningarna vad gäller umgänge, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil