Sverige börjar öppnas steg för steg 1 juni

Sverige börjar öppnas steg för steg 1 juni
Foto: Mostphotos
Med start på tisdag, 1 juni, börjar restriktionerna kring coronapandemin lättas upp och Sverige ska öppnas i fem steg, de första 1 juni och 1 juli.

Med start på tisdag, 1 juni, börjar restriktionerna kring coronapandemin lättas upp och Sverige ska öppnas i fem steg, de första 1 juni och 1 juli.

Vid torsdagens presskonferens redogjorde regeringen för hur Sverige nu i fem steg ska återöppnas fullt ut efter coronapandemin.
Samtidigt påpekade man att öppnandet bygger på minskad smittspridning, respekt för regelverken och en fortsatt omfattande vaccinering av fler och fler svenskar. Första steget tas nu på tisdag den 1 juni och innebär det som tidigare aviserats, bland annat att 50 personer tillåts på evenemang inomhus, exempelvis bio.
Samtidigt får 500 personer se fotboll utomhus med sittplatser och krogarna ha öppet till 22.30.

Steg 2 i återöppnandet är planerat till 1 juli. Då ska 300 personer få sitta vid evenemang inomhus och utomhus ska upp till 3 000 personer tillåtas.
Man räknar då också med att serveringsställen ska kunna få förlängda öppettider och att man inte på samma sätt som nu ska behöva hålla avstånd utomhus.

Tredje steget är preliminärt planerat till mitten av juli och då tror man sig kunna släppa restriktionerna kring resor med tåg och buss och ta bort rådet om munskydd i kollektivtrafiken.

Fjärde steget är troligen tänkt att infalla i september med helt borttagna publikbegränsningar och borttagna regleringar för serveringsställen och i det femte steget räknar man med att alla restriktioner som då är kvar försvinner.

Dock passade man vid torsdagens presskonferens på att leverera en brasklapp kring midsommar.
Vid midsommar är det fortfarande för tidigt att släppa på begränsningarna vad gäller umgänge, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil