Sverige börjar öppnas steg för steg 1 juni

Sverige börjar öppnas steg för steg 1 juni
Foto: Mostphotos
Med start på tisdag, 1 juni, börjar restriktionerna kring coronapandemin lättas upp och Sverige ska öppnas i fem steg, de första 1 juni och 1 juli.

Med start på tisdag, 1 juni, börjar restriktionerna kring coronapandemin lättas upp och Sverige ska öppnas i fem steg, de första 1 juni och 1 juli.

Vid torsdagens presskonferens redogjorde regeringen för hur Sverige nu i fem steg ska återöppnas fullt ut efter coronapandemin.
Samtidigt påpekade man att öppnandet bygger på minskad smittspridning, respekt för regelverken och en fortsatt omfattande vaccinering av fler och fler svenskar. Första steget tas nu på tisdag den 1 juni och innebär det som tidigare aviserats, bland annat att 50 personer tillåts på evenemang inomhus, exempelvis bio.
Samtidigt får 500 personer se fotboll utomhus med sittplatser och krogarna ha öppet till 22.30.

Steg 2 i återöppnandet är planerat till 1 juli. Då ska 300 personer få sitta vid evenemang inomhus och utomhus ska upp till 3 000 personer tillåtas.
Man räknar då också med att serveringsställen ska kunna få förlängda öppettider och att man inte på samma sätt som nu ska behöva hålla avstånd utomhus.

Tredje steget är preliminärt planerat till mitten av juli och då tror man sig kunna släppa restriktionerna kring resor med tåg och buss och ta bort rådet om munskydd i kollektivtrafiken.

Fjärde steget är troligen tänkt att infalla i september med helt borttagna publikbegränsningar och borttagna regleringar för serveringsställen och i det femte steget räknar man med att alla restriktioner som då är kvar försvinner.

Dock passade man vid torsdagens presskonferens på att leverera en brasklapp kring midsommar.
Vid midsommar är det fortfarande för tidigt att släppa på begränsningarna vad gäller umgänge, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil