Vinnarna ICAs Entreprenörspris 2024

Nina Jönsson, VD för ICA Gruppen och juryns ordförande | Foto Pressbild
För sjunde året i rad har ICAs Entreprenörspris delats ut för att hylla företagare som gör verklig skillnad för sina närområden. Årets pristagare, resebyrån Bäckman & Berg i Kalmar och Bivaxfabriken i Uppsala, har utmärkt sig genom sitt exceptionella entreprenörskap och bidrag till sina lokalsamhällen.

ICAs Entreprenörspris, som instiftades för att hylla företagare som följer ICA-andan och positivt påverkar sina närområden, delas ut i två kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior, för entreprenörer upp till 25 år. Bland hundratals nomineringar från hela Sverige har juryn valt att hedra Bäckman & Berg i Kalmar och Bivaxfabriken i Uppsala.

Nina Jönsson, VD för ICA Gruppen och juryns ordförande, betonar priset som en hyllning till lokal samverkan och entreprenörskap. Bäckman & Berg belönas för att ha etablerat ett starkt företag mitt under pandemin och för sin framgångsrika verksamhet medan Bivaxfabriken prisas för sin innovativa produkt och hållbarhetsengagemang.

Bäckman & Berg

Bäckman & Berg: Årets Lokala Hjälte

Resebyrån Bäckman & Berg i Kalmar, grundad av Anna Bäckman och Tinna Berg, belönas för sitt mod och sin uthållighet. Trots utmaningarna som pandemin innebar fortsatte de sin verksamhet och har nu 11 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor. De har blivit en oumbärlig resurs för Kalmarborna och hjälper dem att upptäcka sina drömresor.

Bivaxfabriken

Bivaxfabriken: Årets Lokala Hjälte Junior

Albin Ljudén och Victor Olsmats från Bivaxfabriken i Uppsala uppmärksammas för sitt imponerande arbete med att skapa återanvändbara bivaxdukar. Deras innovativa produkt har inte bara blivit en kommersiell framgång med över 50 000 kunder och en omsättning på 10 miljoner kronor, utan har också bidragit till att minska användningen av plastfolie och öka medvetenheten om hållbarhet.

Vinstsumman på 100 000 kronor i vardera kategori är en belöning för deras enastående insatser och bidrag till samhället. Genom en öppen omröstning och med hjälp av en jury bestående av branschexperter och ICA-handlare har pristagarna valts ut. Med deras enastående prestationer och engagemang representerar de det bästa av svensk entreprenörsanda och lokalt företagande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil