Det är julkort du ska sälja i butiken

Det är julkort du ska sälja i butiken
Så här ser årets julfrimärken ut och åtgången lär bli stor eftersom de flesta av oss vill ha julkort i brevlådan. Foto: Pressbild Postnord
Julkort är fortfarande den populäraste julhälsningen – och i en ny undersökning svarar 66 av 100 att de helst vill ha ”riktiga” julkort i postlådan.

Julkort är fortfarande den populäraste julhälsningen – och i en ny undersökning svarar 66 av 100 att de helst vill ha ”riktiga” julkort i postlådan.

Julkort är fortfarande den populäraste julhälsningen i Sverige – och i en ny undersökning Postnord låtit göra säger 66 procent av de 1 190 svenskar som svarat att de helst vill ha dem i brevlådan.
Och de två främsta skälen till att de själva skickar julkort är att visa omtanke och att göra mottagaren glad.

– Jultiden är en period när vi alla vill sprida glädje och omtanke till nära och kära. Kanske blir det extra viktigt ett år som detta, då pandemin och restriktionerna i dess spår gör att många inte kan träffas fysiskt som man brukar. En hälsning i postlådan är ett bra sätt att visa att vi tänker på varandra, säger Mathias Krümmel, chef för produktion i Postnord Sverige.  

Förra året skickades 14,5 miljoner julkort i Sverige, att jämföra med 16,5 miljoner 2018. Julkortsskickandet hade sin topp under 1990-talet, med omkring 60 miljoner kort.

– Att skicka julhälsningar i form av julkort är en tradition som fortfarande ligger svenskarna varmt om hjärtat, men vi ser att julkorten blir färre från år till år, precis som andra typer av brevförsändelser. Det kan vara ett utslag av att det är mycket att göra i december och att man kanske inte alltid hinner med allt man skulle vilja göra, funderar Mathias Krümmel.

Många skulle vilja skicka en julhälsning till en kändis. Kungafamiljen är som tidigare år populär och skulle få flest julkort.
Ett tecken i tiden är att statsepidemiolog Anders Tegnell seglar upp på andra plats, följd av Greta Thunberg, som var ny på listan förra året och statsminister Stefan Löfven som delar tredje platsen.

  • Fakta/Julkortsundersökningen
  • 66 procent av de tillfrågade vill ha julkort via post
  • 49 procent skickar helst sina julhälsningar via post
  • 66 procent skickar julhälsningar på olika sätt beroende på vem mottagaren är
  • Majoriteten av mottagarna får upp till 9 julkort per år
  • Majoriteten av de som skickar köper färdiga kort. 17 procent gör sina egna.
  • 51 procent föredrar att få julkort med traditionella julmotiv, 30 procent vill helst ha julkort med fotografier och 20 procent tycker inte att motivet spelar roll, det viktiga är att de som skickat tänkt på mottagaren.
  • 61 procent anser att det är mycket eller ganska viktigt att behålla traditionen att skicka julkort.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil