20 procent färre inkassoärenden nu

Antalet ärenden som går till inkasso har minskat med 20 procent i Norden under pandemin, skriver inkassoföretaget Intrum i en färsk analys.

Trots restriktioner och ökad arbetslöshet under pandemin har betalningsförmågan i Norden stärkts sedan coronautbrottet startade, enligt en analys gjord av Intrum, Europas största inkassoföretag.

Intrums siffror visar att både antalet och storleken på inkassoärenden i Norge, Danmark, Finland och Sverige var i genomsnitt 20 procent lägre i slutet av december 2021 än vid pandemins början i mars 2020. Minskningen omfattar både hushåll och företag.

– Trots att länderna har hanterat pandemin olika har vi sett en överraskande liknande trend över tid i hela Norden gällande inkassoärenden, som fortfarande ligger på en lägre nivå än före pandemin, säger Siv Hjellegjerde Martinsen, vd för Intrum i Skandinavien

– På sikt räknar vi med att antalet inkassoärenden kommer att öka till mer normala nivåer. Det kommer sannolikt ske först när restriktioner och statligt stöd avvecklats, tror Hjellegjerde Martinsen dock.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil