Axfood blir delägare – köper del av Citygross

Axfood blir delägare – köper del av Citygross
En ny riktning för Citygross lastbilar? Kanske det när nu Axfood blir delägare. Foto: Pressbild

Axfood köper 9,9 procent av Citygross-kedjan med möjlighet att köpa mer och tar samtidigt helt över Bergendahl foods partihandel, meddelar parterna.

Idag kom beskedet som markerar ytterligare ett steg i omstruktureringen av svensk dagligvaruhandel.
Axfood köper 9,9 procent av Citygross-kedjan med möjlighet att köpa upp till 30 procent längre fram och tar samtidigt över Bergendahls foods partihandel.

Axfood och Citygross gör samtidigt ett långsiktigt leverans- och samarbetsavtal.
Köpeskillingen i avtalet uppgår till 1,8 miljarder kr.

– Vi är väldigt glada över att ha nått den här överenskommelsen med Bergendahls, som precis som Axfood har ett långsiktigt och värderingstyrt affärsperspektiv. Det finns en tydlig industriell logik i den här affären, som skapar förutsättningar för att stärka både våra och Bergendahls partihandelskunders konkurrenskraft, säger Axfoods vd Klas Balkow.

– På butikssidan är jag imponerad över Citygross utveckling den senaste tiden, och övertygad om att vi genom vårt partnerskap ytterligare kan stärka Citygross position inom stormarknadssegmentet, där Axfood idag inte är verksamt, tillägger Balkow.

– Affären skapar förutsättningar att expandera Citygross och stärka vår position på marknaden, vilket är en långsiktig satsning och en viktig del i Bergendahls koncernstrateg, anser Bergendahl & sons vd och koncernchef Lars Ljungälv.

– Axfood är helt rätt partner för våra satsningar på Citygross framåt och vi ser mycket fram emot utvecklingen av vårt stormarknadskoncept. Partihandelskunderna kommer fortsatt bli väl omhändertagna tack vare att Axfood ligger i framkant när det gäller framtidens logistik, menar Ljungälv också.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Ny matfestival får premiär i oktober

Ny matfestival får premiär i oktober

En ny matfestival för ”medveten gastronomi” ska samla Nordens stjärnkockar och genomföra sin första upplaga i oktober i år i Stockholm.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.