Skottår gav Ica säljboost

En försäljning som steg med 8,4 procent februari jämfört med motsvarande månad i fjol. Det redovisar Ica som samtidigt konstaterar att skottåret gav en kraftig kalendereffekt.

Försäljningen i Ica-butikerna steg alltså med fina 8,4 procent under februari jämfört med februari 2019.
I jämförbara butiker steg försäljningen med 8,2 procent. När det gäller siffrorna är det dock så att man snabbt behöver konstatera att kalendereffekten av skottåret landar på hela +3,8 procent.

Med detta sagt konstaterar vi att landets 1 268 Ica-butiker tillsammans sålde för drygt 9,5 miljarder under måndagen, 9 594 miljoner kr för att vara exakt.
Bäst i klassen var Ica Maxi med ett plus på 11,3 procent, tvåa Ica Kvantum med 9,3, trea Ica Nära med 7,5 och utanför prispallen på fjärde plats Ica Supermarket med 5,2 procent.

För de två första månaderna i år gäller en försäljningsökning på 6,6 procent för Ica totalt.
Det kan ställas mot 6,5 procent i ökning för jämförbara butiker under samma period.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil