Skottår gav Ica säljboost

En försäljning som steg med 8,4 procent februari jämfört med motsvarande månad i fjol. Det redovisar Ica som samtidigt konstaterar att skottåret gav en kraftig kalendereffekt.

Försäljningen i Ica-butikerna steg alltså med fina 8,4 procent under februari jämfört med februari 2019.
I jämförbara butiker steg försäljningen med 8,2 procent. När det gäller siffrorna är det dock så att man snabbt behöver konstatera att kalendereffekten av skottåret landar på hela +3,8 procent.

Med detta sagt konstaterar vi att landets 1 268 Ica-butiker tillsammans sålde för drygt 9,5 miljarder under måndagen, 9 594 miljoner kr för att vara exakt.
Bäst i klassen var Ica Maxi med ett plus på 11,3 procent, tvåa Ica Kvantum med 9,3, trea Ica Nära med 7,5 och utanför prispallen på fjärde plats Ica Supermarket med 5,2 procent.

För de två första månaderna i år gäller en försäljningsökning på 6,6 procent för Ica totalt.
Det kan ställas mot 6,5 procent i ökning för jämförbara butiker under samma period.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil