Brygg och drick filtrerat

Kaffe är bra. Bryggkaffe är bäst.
Kaffefiltret stoppar onyttigheter.
Allt detta enligt ny svensk forskning.

Kaffets ambassadörer brukar tala om kaffet som vår största sportdryck, om hur det hjälper kroppen förbränna fett och om hur det i största allmänhet gör vårt liv lite bättre.
Nu kan de få prata om hur det minskar risken för diabetes också.

Forskare har  tidigare studerat det faktum att de som dricker mycket kaffe tycks ha en mindre risk för att få diabetes typ 2.
Nu har svenska forskare tagit detta faktum ett steg till.

Vid Chalmers i Göteborg och vid Umeå universitet har forskare jämfört nyttan av kokkaffe respektive bryggkaffe och konstaterat intressanta tendenser.
De som brukar dricka 2-3 koppar bryggkaffe per dag har 60 procents lägre risk för att få diabetes typ 2 om man jämför med dem som drack mindre än en kopp bryggkaffe per dag.

Kokkaffe?
Nej, det påverkar inte risken alls. En förklaring till den skillnaden lanserar Rikard Landberg, professor i livsmedelsvetenskap, i ett pressmeddelande om att kokkaffe innehåller diterpener, ett slags molekyler som påverkar blodfetter och ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Dessa molekyler finns inte i bryggkaffe när man dricker det och det beror på något så enkelt som att de fastnar i kaffefiltret och istället får man hälsovinster från andra molekyler i kaffet, förklarar professorn.

Nyttan av att sila snacket är fortfarande outrett.
Men betydelsen av att filtrera kaffet har däremot klarnat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil