Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Peckas tar in nytt kapital

Peckas naturodlingar är global ledare inom kretsloppsodling. Man ökade omsättningen med 120 procent förra året men vill nu växla upp än mer genom att ta in nytt kapital.

Peckas naturodlingar i Härnösand har vind i seglen och är störst i världen inom sitt segment, kretsloppsodling.
Nu vill man växla upp ytterligare genom att ta in mer kapital. Redan nu röner man stor internationell uppmärksamhet för sina satsningar.

– Vi blir ofta kontaktade av utländska bolag som vill köpa vårt system och vårt kunnande, berättar Peckas Naturodlingars vd Elena Petukhovskaya.

Bolaget odlar tomater och regnbågslax i en akvaponisk odling där man enbart under fjolåret ökade omsättningen med drygt 120 procent. Tomaterna finns idag i butiker runtom i hela Sverige.

– Efterfrågan drivs av att allt fler vill äta livsmedel som odlas resurseffektivt, klimatsmart och giftfritt, och det är precis det som vi erbjuder, säger Elena Petukhovskaya.

I kretsloppsodlingen ger fisken ger näring till tomaterna som i sin tur renar vattnet. Inga bekämpningsmedel används och vattenförbrukningen sänks med 95 procent jämfört med traditionell odling. Tomaterna får mogna i sin egen takt vilket innebär att tomaterna smakar tomater, även mitt i vintern.

Fjolåret var intensivt för Härnösandsbaserade Peckas Naturodlingar. Bland annat stod det tredje växthuset klart och dessutom utvecklades en egen patentsökt biobädd som kan beskrivas som hjärtat i kretsloppsodlingen.

– Vi har gjort tunga investeringar för framtiden och nu ligger fokus på att skörda frukterna av vårt arbete, berättar Elena Petukhovskaya.
För att speeda upp expansionstakten gör man nu en emission för att få in ytterligare kapital till företagets utveckling och satsningar.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.