Midsona expanderar i norra Spanien

Midsona expanderar i norra Spanien
Peter Åsberg. Foto: Midsona
Midsona investerar 45 miljoner kr i sin fabrik i Spanien och meddelar att investeringen innebär att man ”kan öka produktionskapaciteten väsentligt”.

Midsona investerar 45 miljoner kr i sin fabrik i Spanien och meddelar att investeringen innebär att man ”kan öka produktionskapaciteten väsentligt”.

Den beslutade investeringen i norra Spanien förstärker Midsona inom växtbaserade köttalternativ, enligt pressreleasen.

Man satsar 45 miljoner kr i sin fabrik i Castellcir i Spanien och växlar upp.

– Investeringen innebär att vi kan öka produktionskapaciteten väsentligt och bredda produktutbudet mot mer avancerade produkter. Vi har letat förvärv i segmentet växtbaserade köttalternativ, men transaktionsmultiplarna har varit mycket höga och vi har därför valt att investera i vår befintliga tillverkningsenhet i Castellcir, säger Midsonas koncernchef Peter Åsberg.

– Den har mycket goda förutsättningar med stark kompetens inom produktutveckling och ett passande geografiskt läge för expansion i Tyskland och Frankrike. Med den här investeringen bör vi på sikt minst kunna fördubbla omsättningen inom växtbaserade köttalternativ till cirka 300 miljoner kronor. Ett förvärv med motsvarande omsättning hade varit betydligt dyrare än de cirka 45 miljoner kronor som vi nu investerar, tillägger Peter Åsberg.

– Efterfrågan på växtbaserade alternativ har ökat stadigt under de senaste åren och förväntas fortsätta växa, menar Midsona.

Fabriken i Spanien kommer nu att få ökad kapacitet inom tillverkning av både första och andra generationens växtbaserade alternativ, såsom tofu, tempeh och seitan respektive vegetariska hamburgare, pastejer och köttbullar.

– Den ökade kapaciteten i vår spanska fabrik innebär att vi säkrar försörjningen av varor på lång sikt samtidigt som vi kan sänka våra kostnader. Skalfördelar och förbättrad produktionseffektivitet med ökad automatisering medför stora kostnadsbesparingar, vilket vi bedömer kommer synas redan efter första året, säger Peter Åsberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil