Pandemin skjuter upp nya engångsskatten

Pandemin skjuter upp nya engångsskatten
Isabella Lövin. Foto: Miljöpartiet
Pandemin gör att den planerade skatt på engångsförpackningar i plats troligen skjuts upp och att den denna klimat- och miljöåtgärd senareläggs.

Pandemin gör att den planerade skatt på engångsförpackningar i plats troligen skjuts upp och att den denna klimat- och miljöåtgärd senareläggs.

En utredning, ”Skatt på engångsartiklar”, föreslog tidigare en skatt på engångsförpackningar som plastmuggar liksom matbehållare inom snabbmat och take away.
Helt enligt förhandsreklamen reagerade alla enligt manus och alla på företagssidan slog ifrån sig och var negativa till förslagen.

Planerna på att införa skatten är dock ingen nyhet utan fanns med redan i det så kallade januariavtal som regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna var överens om.
Nu har dock pandemiläget förändrat förutsättningarna.

Allt tyder nu på att skatten och därmed åtgärden för minskad plastkonsumtion skjuts upp.
– Under Covid 19-pandemin är det förstås inte lämpligt att gå fram med en skatt på engångsartiklar för take away-restauranger och liknande, eftersom vi nu är i en kris, där vi måste se till att de här verksamheterna kan fortsätta utan ytterligare pålagor, säger miljöministern, tillika vice statsministern Isabella Lövin till TT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil