Huj på väg in hos Coop med sina produkter

Huj på väg in hos Coop med sina produkter
Här är några av de produkter som Huj erbjuder och som nu finns möjlighet för Coop-butiker att fylla hyllorna med. Foto: Pressbild
Företaget Huj, som sedan 2018 producerat pålägg i form av bland annat vegopastejer, har nu möjlighet att nå ut via 200 av landets Coop-butiker.

Företaget Huj, som sedan 2018 producerat pålägg i form av bland annat vegopastejer, har nu möjlighet att nå ut via 200 av landets Coop-butiker.

Via en listning har nu Coops butiker i syd, väst och Stockholm med kranskommuner möjlighet att köpa in vegopålägg från Huj.
Totalt är det cirka 200 Coop-butiker som Huj nu har möjlighet att nå ut i.

– Vi är väldigt glada att vi har fått till detta samarbete med Coop. Deras kunder är väldigt medvetna om såväl miljö som hälsa, och vi hoppas att de kommer uppskatta våra växtbaserade pålägg, säger Hujs grundare Alice Knap.
Hujs produkter produceras i företagets egen fabrik mitt i Alingsås.

2018 lanserades Huj det första pålägget i några enstaka pilotbutiker i Göteborgsregionen, en vegopastej i två smaker med en bas på svenska vita bönor och solroskärnor.
Sedan kom ytterligare ett pålägg: en vegofärskost i fyra smaker, baserad på Fairtrade-märkta cashewnötter och svenskodlade bönor. Denna färskost blev utsedd till Årets Må bra-val 2021, av tidningen Må bra i december 2020.

Under 2020 flyttade Huj in i större lokaler i en före detta Arla-fabrik i Alingsås, där man nu jobbar för att investera i en helautomatisk produktionslinje.
– Vi har ett år av kraftig tillväxt bakom oss där vi trots utmaningar, till följd av pandemin har lyckats växa från ett 30-tal återförsäljare till dagens 230. Samarbetet med Coop kommer ytterligare att stärka vår plats på vegomat-marknaden, påpekar Alice Knap.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil