Huj på väg in hos Coop med sina produkter

Huj på väg in hos Coop med sina produkter
Här är några av de produkter som Huj erbjuder och som nu finns möjlighet för Coop-butiker att fylla hyllorna med. Foto: Pressbild
Företaget Huj, som sedan 2018 producerat pålägg i form av bland annat vegopastejer, har nu möjlighet att nå ut via 200 av landets Coop-butiker.

Företaget Huj, som sedan 2018 producerat pålägg i form av bland annat vegopastejer, har nu möjlighet att nå ut via 200 av landets Coop-butiker.

Via en listning har nu Coops butiker i syd, väst och Stockholm med kranskommuner möjlighet att köpa in vegopålägg från Huj.
Totalt är det cirka 200 Coop-butiker som Huj nu har möjlighet att nå ut i.

– Vi är väldigt glada att vi har fått till detta samarbete med Coop. Deras kunder är väldigt medvetna om såväl miljö som hälsa, och vi hoppas att de kommer uppskatta våra växtbaserade pålägg, säger Hujs grundare Alice Knap.
Hujs produkter produceras i företagets egen fabrik mitt i Alingsås.

2018 lanserades Huj det första pålägget i några enstaka pilotbutiker i Göteborgsregionen, en vegopastej i två smaker med en bas på svenska vita bönor och solroskärnor.
Sedan kom ytterligare ett pålägg: en vegofärskost i fyra smaker, baserad på Fairtrade-märkta cashewnötter och svenskodlade bönor. Denna färskost blev utsedd till Årets Må bra-val 2021, av tidningen Må bra i december 2020.

Under 2020 flyttade Huj in i större lokaler i en före detta Arla-fabrik i Alingsås, där man nu jobbar för att investera i en helautomatisk produktionslinje.
– Vi har ett år av kraftig tillväxt bakom oss där vi trots utmaningar, till följd av pandemin har lyckats växa från ett 30-tal återförsäljare till dagens 230. Samarbetet med Coop kommer ytterligare att stärka vår plats på vegomat-marknaden, påpekar Alice Knap.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200