Hälsosamt alternativ till vanlig fryspizza

Hälsosamt alternativ till vanlig fryspizza
Foto: For Real Foods
For Real Foods är ett nytt och hälsosamt alternativ till den traditionella snabbmaten i butikernas frysdiskar, med hållbara råvaror och fritt från både tillsatser och brödprodukter.

For Real Foods är ett nytt och hälsosamt alternativ till den traditionella snabbmaten i butikernas frysdiskar, med hållbara råvaror och fritt från både tillsatser och brödprodukter.

Med sin första produkt önskar grundarna Daniel och Kristin Nowak hjälpa konsumenter mot ett smartare val, och presenterar nu ett hälsosamt alternativ till den annars så traditionella fryspizzan utan att kompromissa med vare sig smak eller textur.

– Vi sökte efter en populär matprodukt som gick att förnya i enlighet med vår filosofi om riktig mat som skall kännas bra att äta. Valet föll då på fryspizza där utvecklingen i stort sett stått still. Genom noga utvalda råvaror och genom att göra allt från grunden, kan vi erbjuda en näringsrik pizza med hundra procent naturliga råvaror som lämnar dig med en skön mättnadskänsla. Eftersom pizzorna även är helt fria från bröd och spannmål blir de naturligt glutenfria och Low carb samtidigt som de är rika på fibrer och protein, säger Daniel Nowak.

Pizzorna, som redan finns i över hundra matvarubutiker runtom i landet, är bakade på en botten av lokalodlad vitkål eller svensk kyckling och parmesan. Eftersom väldigt många är känsliga för spannmål och gluten, har man ersatt detta med ingredienser som både känns bra att äta och är näringsrika. Alla pizzor tillverkas i For Real Foods egen fabrik i Skärhamn, Bohuslän.

– Inget av de alternativ som finns kan mäta sig med vårt holistiska tänk kring hälsa och hållbarhet. Det finns till exempel ingen som kan uppvisa en näringsprofil likt vår eller som arbetar med lokala odlare. Som medlemmar i Lokalproducerat i Väst har vi fått access till flera odlare, vilket ligger helt i linje med vårt mål om att gynna den lokala näringen, säger Kristin Nowak.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil