8B5C29 är de flestas färgalternativ…

Färgen på kaffet | Foto Pressbild, Valio
Just när du trodde du läst om alla märkliga undersökningar kommer en du aldrig väntat dig få se – den om svenskarnas favoritfärg på kaffet…

Mängden mjölk i kaffet är en högst individuell fråga. Nio av tio kaffe med mjölkdrickare ser på färgen om mängden mjölk är rätt för den egna smaken, meddelar Valio. 
Inför Kaffets dag har mejeriföretaget Valio tagit reda på vilken färgnyans vi svenskar föredrar på kaffet. Preferenserna skiftar något från norr till söder men den gemensamma favoriten är den bruna nyansen 8B5C29, är resultatet av denna udda undersökning.I Sverige dricker sex av tio (58,6 procent) sitt kaffe med någon form av mjölkdryck i. Avslöjar kaffefärgen om det är för mycket eller för lite mjölk för ens smak? Nio av tio svenskar anser det. 

Undersökningen gav deltagarna en färgkarta med sex bruna nyanser att välja mellan. Nyanserna är baserade på hur det ser ut i en standardkopp kaffe med olika mängd Valio laktosfri mellanmjölk i.

– Ofta vet vi inte vilken mängd mjölk vi häller i för att få den perfekta nyansen. Det är i stället färgen på kaffet som avgör hur mycket man häller i. Därför hoppas vi att våra tydliga mängdanvisningar i form av kafferecept kan guida när du ber någon annan hälla mjölken i kaffet, kommenterar Valios Anette Björnlund denna undersökning som också avslöjar att kvinnor föredrar en ljusare färg i koppen än män.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil