Cervera får nya ägare – köpt av konkurrent

Cervera får nya ägare – köpt av konkurrent
Foto: Cervera
Cervera, med drygt 70 butiker i Sverige, köps av Kibord som sedan tidigare äger bland annat Kitch´n med 25 butiker i Sverige och e-handel här.

Cervera, med drygt 70 butiker i Sverige, köps av Kibord som sedan tidigare äger bland annat Kitch´n med 25 butiker i Sverige och e-handel här.

Cervera gjorde ett mycket starkt år 2020 där den totala omsättningen växte med starka 22 procent till 1,1 miljarder kr.
Framförallt ökade e-handeln som till nyår kunde summera en tillväxt på 181 procent under året.
Även 2021 började starkt för Cervera som redan årets första månad växte med 32 procent och fick se e-handeln fyrdubblad jämfört med januari 2020.

Nu får kedjan en ny ägare när Kibord köper den. Kibord äger sedan tidigare bland annat Kitch´n med 25 butiker och e-handel i Sverige och även äger grossistföretaget Home brands, men har sin största verksamhet i Norge.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet. Cervera kompletterar våra nuvarande portföljbolag med sin imponerande e-handelstillväxt och sin starka närvaro på den svenska marknaden, säger Kibords styrelseordförande Tore Thorstensen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil