Cervera får nya ägare – köpt av konkurrent

Cervera får nya ägare – köpt av konkurrent
Foto: Cervera
Cervera, med drygt 70 butiker i Sverige, köps av Kibord som sedan tidigare äger bland annat Kitch´n med 25 butiker i Sverige och e-handel här.

Cervera, med drygt 70 butiker i Sverige, köps av Kibord som sedan tidigare äger bland annat Kitch´n med 25 butiker i Sverige och e-handel här.

Cervera gjorde ett mycket starkt år 2020 där den totala omsättningen växte med starka 22 procent till 1,1 miljarder kr.
Framförallt ökade e-handeln som till nyår kunde summera en tillväxt på 181 procent under året.
Även 2021 började starkt för Cervera som redan årets första månad växte med 32 procent och fick se e-handeln fyrdubblad jämfört med januari 2020.

Nu får kedjan en ny ägare när Kibord köper den. Kibord äger sedan tidigare bland annat Kitch´n med 25 butiker och e-handel i Sverige och även äger grossistföretaget Home brands, men har sin största verksamhet i Norge.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet. Cervera kompletterar våra nuvarande portföljbolag med sin imponerande e-handelstillväxt och sin starka närvaro på den svenska marknaden, säger Kibords styrelseordförande Tore Thorstensen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil