Nu börjar Polarbröd bygga upp

Polarbröd satsar i en första etapp 13,6 miljoner kr i Bredbyn och 183 miljoner kr i Älvsbyn och vill vara igång igen i Älvsbyn inom ett år.

Polarbröds styrelse har beslutat att investera 13,6 miljoner kronor i bageriet i Bredbyn och 183 miljoner kronor i en första etapp i ett nytt bageri i Älvsbyn.
Målet är att Polarbröds storsäljare ska kunna bakas redan om ett år i Älvsbyn.

Igår den 24 september, på dagen en månad efter den förödande branden som ödelade Polarbröds bageri i Älvsbyn, togs ytterligare kliv på vägen till ett nytt starkt Polarbröd genom investeringar i bolagets båda bagerier.

Investeringen i Bredbyn i Västernorrland innebär ökad kapacitet och effektivitet som på årsbasis kan resultera i 13 000 ton bröd. Satsningen gör att Polarbröd kan erbjuda 18 medarbetare från Älvsbyn nya tjänster i Bredbyn från mitten av oktober.
– Stort tack till våra fantastiska medarbetare i Bredbyn och till medarbetarna från Älvsbyn som anmält sitt intresse att komma hit och hjälpa oss nu, säger Niclas Lundqvist, platschef i Bredbyn.

Ytterligare 183 miljoner satsas i Älvsbyn och innebär en första etapp för att bygga upp ett bageri där etapp ett blir en bagerilinje där målet är att Polarbröds storsäljare ska kunna bakas redan om ett år.
Dessutom kommer en ny lagerfrys att byggas upp. Glädjande är att man kommer att kunna nyttja silos, kylanläggning och järnväg som klarat branden. Den nya linjen kommer att innebära arbete för cirka 25 medarbetare.

– Vi har hittat ett sätt att komma igång snabbare än väntat med första etappen av bageriet. Det känns fantastiskt att vi redan nu är på väg tillbaka, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

– Detta är historiskt för oss. Jag är glad och stolt över att vi kunnat vara så snabba att projektera denna första etapp. Vi kommer att jobba vidare med de kommande stegen i det nya Polarbageriet så snart vi kan. Det här är bara början, säger Karin Bodin som är styrelseordförande och koncern-vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil