Nonchalanta kunder problem

Phubbing, ett växande fenomen. | Illustration av Prakaisak Rojprasert
Nonchalanta kunder som ignorerar kassapersonalen är ett växande problem. Det handlar om ”phubbing” och nu ska fenomenet undersökas ytterligare.

Engelska begreppet ”phubbing” står för det beteende som går ut på att en person eller flera är helt uppslukade av sina smarta telefoner istället för att kommunicera reguljärt med andra fysiskt närvarande personer.
Beteendet blir alltmer frekvent och inte bara i fikarummet och på restaurangen utan även i allt högre grad i butiken, närmare bestämt när kunden ska betala.
För kassapersonal i butiker och stormarknader har det blivit ett växande arbetsmiljö att känna sig nonchalerad och ignorerad av kunder som betalar utan ens ett ögonkast eller ett ord till den personal du har bakom disken i kassalinjen eller vid utgångskassan.

Nicklas Salomonsson, biträdande professor i företagsekonomi vid högskolan i Borås, har tillsammans med Markus Fellesson, docent vid Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, undersökt hur phubbing påverkar arbetsmiljön för de som är anställda i butikskassor.

En majoritet av de som svarat – 2 940 handelsanställda har lämnat svar – säger att phubbing är ganska eller mycket vanligt.
Tidigare forskning på området har visat att phubbing kan ha en negativ inverkan på relationer och att fenomenet hotar grundläggande behov.
Nu går forskningen vidare för att kartlägga men även för att hitta lösningar.

Läs mer om fenomenet phubbing i magasinet, Butikstrender 7/2020. Prenumerera här.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil