Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nonchalanta kunder problem

Phubbing, ett växande fenomen. | Illustration av Prakaisak Rojprasert
Nonchalanta kunder som ignorerar kassapersonalen är ett växande problem. Det handlar om ”phubbing” och nu ska fenomenet undersökas ytterligare.

Engelska begreppet ”phubbing” står för det beteende som går ut på att en person eller flera är helt uppslukade av sina smarta telefoner istället för att kommunicera reguljärt med andra fysiskt närvarande personer.
Beteendet blir alltmer frekvent och inte bara i fikarummet och på restaurangen utan även i allt högre grad i butiken, närmare bestämt när kunden ska betala.
För kassapersonal i butiker och stormarknader har det blivit ett växande arbetsmiljö att känna sig nonchalerad och ignorerad av kunder som betalar utan ens ett ögonkast eller ett ord till den personal du har bakom disken i kassalinjen eller vid utgångskassan.

Nicklas Salomonsson, biträdande professor i företagsekonomi vid högskolan i Borås, har tillsammans med Markus Fellesson, docent vid Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, undersökt hur phubbing påverkar arbetsmiljön för de som är anställda i butikskassor.

En majoritet av de som svarat – 2 940 handelsanställda har lämnat svar – säger att phubbing är ganska eller mycket vanligt.
Tidigare forskning på området har visat att phubbing kan ha en negativ inverkan på relationer och att fenomenet hotar grundläggande behov.
Nu går forskningen vidare för att kartlägga men även för att hitta lösningar.

Läs mer om fenomenet phubbing i magasinet, Butikstrender 7/2020. Prenumerera här.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.