Ica testar nytt inom paket i fem butiker

Ica testar nytt inom paket i fem butiker
Var skåpet ska stå är en klassisk diskussion. Så här ser i alla fall skåpen ut i Icas nya test. Foto: Pressbild Ica
Ica tar nästa steg för en pakethantering med automatiserad paketutlämning genom ett pilottest som nu inleds i fem Ica-butiker och pågår i ett halvår.

Ica tar nästa steg för en pakethantering med automatiserad paketutlämning genom ett pilottest som nu inleds i fem Ica-butiker och pågår i ett halvår.

För att förenkla och förbättra paketutlämningen i butik lanserar Ica Sverige ett pilottest med både mekaniska och automatiserade utlämningsskåp, skriver koncernen i en pressrelease.
Testet görs i samarbete med Icax, omfattar fem Ica-butiker (se lista nedan) och ska pågå i sex månader med start i maj.

Pakethanteringen i butik har ökat i takt med en ökad e-handel och tar alltmer av butikernas personalresurser samt yta för hantering av paket i anspråk.
Man har också sett att den ökade pakethanteringen haft en negativ inverkan på kundmötet till exempel genom köbildning som hindrar andra kunder i butiken, skriver Ica och förklarar att man vill råda bot på det och därför nu genomför en pilottest kring automatiserad pakethantering.

Inom ramen för gällande paketombudsavtal med Postnord ska fem Ica-butiker komplettera den manuella pakethanteringen med mekaniska och automatiserade paketskåp.
Försöket sker under ett halvår och ska sedan utvärderas med ambitionen att kunna växa.

Ica-butikerna i pilottestet
Ica maxi Barkarbystaden – Stockholm
Ica maxi Flygstaden – Halmstad
Ica kvantum Ale – Nödinge
Ica nära Bärkehallen – Söderbärke
Ica nära Tores allköp – Skivarp

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil