Hissas och dissas för sin Super Bowl-reklam

Hissas och dissas för sin Super Bowl-reklam
Foto: Oatly / YouTube
Oatly får både ros och ris – på sociala medier kanske mest ris – för sin Super Bowl-reklam där vd Toni Petersson sjunger till eget komp på en äng.

Oatly får både ros och ris – på sociala medier kanske mest ris – för sin Super Bowl-reklam där vd Toni Petersson sjunger till eget komp på en äng.

Super Bowl är årets största idrottshändelse i USA och i dess kommersiella fotspår är Super Bowl även årets stora reklamhändelse.
Detta år fanns fler annonsörer än någonsin och två debuterande annonsörer är svenska – Klarna och Oatly.

Det var dock med lite olika approach de mötte den amerikanska jättepubliken. Klarna hade, enligt SvD, lagt 100 miljoner kr på en reklamfilm med skådespelaren Maya Rudolph, medan Oatly hade ett 30 sekunder långt inslag där vd Toni Petersson sjöng till eget keyboard-komp, placerad på mitten av en äng.

Reklamen har både hyllats och toksågats. Amerikanska Buzzfeed skriver att den ”underliga reklamen antingen är det sämsta eller bästa vi någonsin sett”.
Sociala medier fylldes av kritiska eller rentav hånfulla kommentarer men även med åsikten att det var kvällens bästa reklam.

Oatly lade ut ett svar på sin hemsida om att reklamen kanske inte var den mest Super Bowl-maxade men att många besökare nu faktiskt kollat upp företaget.
För säkerhets skull tog Oatly även snabbt fram en T-shirt med trycket ”I totally hated that Oatly commercial”.

Och för den som ännu inte hunnit njuta/lida kommer en länk till Oatlys Super Bowl-reklam här:

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil