Hissas och dissas för sin Super Bowl-reklam

Hissas och dissas för sin Super Bowl-reklam
Foto: Oatly / YouTube
Oatly får både ros och ris – på sociala medier kanske mest ris – för sin Super Bowl-reklam där vd Toni Petersson sjunger till eget komp på en äng.

Oatly får både ros och ris – på sociala medier kanske mest ris – för sin Super Bowl-reklam där vd Toni Petersson sjunger till eget komp på en äng.

Super Bowl är årets största idrottshändelse i USA och i dess kommersiella fotspår är Super Bowl även årets stora reklamhändelse.
Detta år fanns fler annonsörer än någonsin och två debuterande annonsörer är svenska – Klarna och Oatly.

Det var dock med lite olika approach de mötte den amerikanska jättepubliken. Klarna hade, enligt SvD, lagt 100 miljoner kr på en reklamfilm med skådespelaren Maya Rudolph, medan Oatly hade ett 30 sekunder långt inslag där vd Toni Petersson sjöng till eget keyboard-komp, placerad på mitten av en äng.

Reklamen har både hyllats och toksågats. Amerikanska Buzzfeed skriver att den ”underliga reklamen antingen är det sämsta eller bästa vi någonsin sett”.
Sociala medier fylldes av kritiska eller rentav hånfulla kommentarer men även med åsikten att det var kvällens bästa reklam.

Oatly lade ut ett svar på sin hemsida om att reklamen kanske inte var den mest Super Bowl-maxade men att många besökare nu faktiskt kollat upp företaget.
För säkerhets skull tog Oatly även snabbt fram en T-shirt med trycket ”I totally hated that Oatly commercial”.

Och för den som ännu inte hunnit njuta/lida kommer en länk till Oatlys Super Bowl-reklam här:

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil