Absolut släpper vodka på pappersflaska

Foto Pressbild
Absolut Vodka lanserar nu en ny förpackning, som till hälften är gjord av papper. Flaskan finns hos Systembolaget från och med 3 november.

3 november släpper Absolut sin senaste förpackningsinnovation ”Absolut Paper” på den svenska marknaden: en Pabocotm pappersflaska av 57 procent FSC-märkt papper och en skyddande barriär bestående av 43 procent plast.

Målet är att skapa en 100% biobaserad flaska, och nu bjuds konsumenter och leverantörer med på innovationsresan, skriver företaget.

– Även om utvecklingsarbetet är halvfärdigt är planen helklar – flaskan ska bli 100 procent biobaserad. Det som krävs för att nå vårt mål är komplext, kräver tid, samarbete och ny teknik – vilket är vad som gör det här så spännande, säger Elin Furelid hos Absolut.

Den nya flaskan kommer att finnas på ett antal svenska barer. Dessutom finns en begränsad upplaga på 15 000 flaskor på Systembolaget från och med 3 november.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil