Vill revolutionera färdigmat

Färsk färdigmat växer i dagligvaruhandeln. Det blir ett alltmer populärt alternativ till hemlagat och nu vill Micvac lansera en förpackningslösning som ger den lång hållbarhet.

Andelen matpengar vi lägger utanför hemmet har på relativt få år ökat från 21 till 28 procent av den totala kostnaden.
Dagligvaruhandelns motdrag är att satsa på mer färdigmat och nya måltidslösningar i butik.

Där kommer förpackningar och produktionsteknik in i bilden.
Nu vill Micvac slå ett slag för sin produktionsteknik och förpackningslösning som enligt företaget ger upp till 30-60 dagars hållbarhet utan konserveringsmedel.

Den vanliga metod som idag används vid tillverkning av färsk färdigmat ger en hållbarhet på 5-10 dagar.
Micvacs system att producera innebär ett helt nytt sätt, menar företaget.

– Maten läggs, oftast rå, i sin förpackning och tillagas och pastöriseras snabb. I slutet av processen bildas ett naturligt vakuum och syret tas bort. Resultatet blir god mat som håller i upp till 30–60 dagar utan konserveringsmedel, säger Michael Bogdanski, vd på Micvac.

– Kategorin är en av de snabbast växande inom svensk dagligvaruhandel och ökar med 15–20 procent per år. Konsumenterna vill ha enkelheten med färdigrätter men inte till bekostnad av smaken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil