Vill revolutionera färdigmat

Färsk färdigmat växer i dagligvaruhandeln. Det blir ett alltmer populärt alternativ till hemlagat och nu vill Micvac lansera en förpackningslösning som ger den lång hållbarhet.

Andelen matpengar vi lägger utanför hemmet har på relativt få år ökat från 21 till 28 procent av den totala kostnaden.
Dagligvaruhandelns motdrag är att satsa på mer färdigmat och nya måltidslösningar i butik.

Där kommer förpackningar och produktionsteknik in i bilden.
Nu vill Micvac slå ett slag för sin produktionsteknik och förpackningslösning som enligt företaget ger upp till 30-60 dagars hållbarhet utan konserveringsmedel.

Den vanliga metod som idag används vid tillverkning av färsk färdigmat ger en hållbarhet på 5-10 dagar.
Micvacs system att producera innebär ett helt nytt sätt, menar företaget.

– Maten läggs, oftast rå, i sin förpackning och tillagas och pastöriseras snabb. I slutet av processen bildas ett naturligt vakuum och syret tas bort. Resultatet blir god mat som håller i upp till 30–60 dagar utan konserveringsmedel, säger Michael Bogdanski, vd på Micvac.

– Kategorin är en av de snabbast växande inom svensk dagligvaruhandel och ökar med 15–20 procent per år. Konsumenterna vill ha enkelheten med färdigrätter men inte till bekostnad av smaken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil