Agerar för svenskt kött och svensk fågel

FOTO: TRENDDESIGN
Tre branschorganisationer agerar nu gemensamt i ett brev till regering och riksdag kring problemen med skenande energikostnader, foder och el.

Kostnaderna på foder, diesel och el har stigit rejält vilket enligt branschen lett till en allvarlig situation som kan bli värre på sikt.
Det anser branschorganisationerna Svenska köttföretagen, Svensk fågel samt Kött- och charkföretagen.

Vi uppvaktar tillsammans riksdagen och regeringen för att diskutera vilka politiska insatser som kan göras i nuläget. Den krismiljard som det beslutades om i början av februari är uppäten för länge sedan, här behövs betydligt större insatser, anser Magnus Därth som är vd för Kött- och charkföretagen.

 – Många lantbrukare riskerar att snabbt tvingas lägga ner sin verksamhet till följd av att kostnaderna skenar. Detta i ett läge när vi verkligen behöver säkerställa en trygg livsmedelsförsörjning i landet, säger Svenska köttföretagens Hans Agné.

– En snabbare åtgärd minskar risken för att gårdar går i konkurs eller att stallar står tomma vilket skulle minska den svenska livsmedelsförsörjningen och självförsörjningsgraden. Kostnaderna höjs och konsument kan förvänta sig ytterligare höjda priser, men situationen är samtidigt så extrem att vi parallellt behöver få stöttning genom politiska åtgärder för att säkra den svenska livsmedelsproduktionen, säger Svensk fågels vd Maria Donis.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil