Nu vill Huj sälja till alla Ica-butiker

HUJ Creamy Cashew
Med siktet på Ica? Nu kan alla Ica-butiker i Sverige köpa in Hujs växtbaserade pålägg. Foto: Pressbild Huj
Från vecka 11 har alla Ica-butiker möjligheten att köpa in Hujs växtbaserade pålägg. Då blir företagets vegofärskostar lagerlagda på Icas lager.

Från vecka 11 har alla Ica-butiker möjligheten att köpa in Hujs växtbaserade pålägg. Då blir företagets vegofärskostar lagerlagda på Icas lager.

Från och med vecka 11 kommer alla Ica-butiker i Sverige ha möjlighet att köpa in växtbaserade pålägg från Alingsås-baserade livsmedelsföretaget Huj, skriver företaget i en pressrelease.
Den veckan blir ostarna, med varumärket Creamy cashew, lagerlagda på alla Icas lager och går därmed att beställa via ordinarie beställningssystem.

– Genom att distribueras på Ica har vi möjlighet att nå många nya städer och konsumenter med våra pålägg. Det är en viktig milstolpe på vår resa och för att uppfylla vår vision om ”att bli en klassiker för kommande generationer”, säger Hujs grundare och vd Alice Knap.

2018 lanserades Hujs första pålägg i några butiker i Göteborgs-regionen.
Det handlade då om en vegopastej i två smaker med sin bas i svenska vita bönor och solrostkärnor.
De följdes av en vegofärskost i fyra smaker.

– Att nötterna i vår vegofärskost är Fairtrade-märkta var något som jag tror bidrog till att vi blev lagerlagda hos Ica. Vi har fått uppfattningen att både deras ledning och konsumenter har ett stort intresse för hållbarhet, säger Alice Knap.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil