Nu vill Huj sälja till alla Ica-butiker

HUJ Creamy Cashew
Med siktet på Ica? Nu kan alla Ica-butiker i Sverige köpa in Hujs växtbaserade pålägg. Foto: Pressbild Huj
Från vecka 11 har alla Ica-butiker möjligheten att köpa in Hujs växtbaserade pålägg. Då blir företagets vegofärskostar lagerlagda på Icas lager.

Från vecka 11 har alla Ica-butiker möjligheten att köpa in Hujs växtbaserade pålägg. Då blir företagets vegofärskostar lagerlagda på Icas lager.

Från och med vecka 11 kommer alla Ica-butiker i Sverige ha möjlighet att köpa in växtbaserade pålägg från Alingsås-baserade livsmedelsföretaget Huj, skriver företaget i en pressrelease.
Den veckan blir ostarna, med varumärket Creamy cashew, lagerlagda på alla Icas lager och går därmed att beställa via ordinarie beställningssystem.

– Genom att distribueras på Ica har vi möjlighet att nå många nya städer och konsumenter med våra pålägg. Det är en viktig milstolpe på vår resa och för att uppfylla vår vision om ”att bli en klassiker för kommande generationer”, säger Hujs grundare och vd Alice Knap.

2018 lanserades Hujs första pålägg i några butiker i Göteborgs-regionen.
Det handlade då om en vegopastej i två smaker med sin bas i svenska vita bönor och solrostkärnor.
De följdes av en vegofärskost i fyra smaker.

– Att nötterna i vår vegofärskost är Fairtrade-märkta var något som jag tror bidrog till att vi blev lagerlagda hos Ica. Vi har fått uppfattningen att både deras ledning och konsumenter har ett stort intresse för hållbarhet, säger Alice Knap.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil