Åkerierna besvikna på åtgärdspaketet

FOTO: MICHAEL ERHARDSSON
Regeringen föreslår ett åtgärdspaket för att möta de ökade kostnaderna för drivmedel med Sveriges åkeriföretag är besvikna på innehållet.

På måndagseftermiddagen kom beskedet att regeringen föreslår ett åtgärdspaket för att möta ökade kostnader för drivmedel.
Skatten sänks på diesel och bensin med 1:30 vid pump, utöver de 50 öre som tidigare aviserats.
Privatpersoner bosatta i stödområden kompenseras extra för sina ökade kostnader.

Dessutom förlängs elpriskompensationen för södra Sverige en månad och barnfamiljer får tillfälligt ett höjt bostadsbidrag.
– Eftersom det läge vi har är konsekvenser av Rysslands invasion av Ukraina ser vi att vi behöver stötta konsumenter i det akuta skeendet så att vi kan fortsätta ställa om i morgon, sade finansminister Mikael Damberg när paketet presenterades.

Trots paketet har man ”en stor besvikelse” hos Sveriges åkeriföretag.
– Dieselpriset har gått upp med flera kronor och man pratar sänkningar i ören. Det här är heller ingen åtgärd nu eftersom det börjar gälla i juni och då kan drivmedelskostnaderna redan ha gått upp ännu mer. Sedan har regeringen bara gått på EU:s rekommendationer och justerat skattenivån efter det, kritiserar Ulric Långberg som är samhällspolitisk chef hos Sveriges åkeriföretag.

– Beslut om att tillfälligt bromsa reduktionsplikten vågar man inte ta men den driver kostnaderna betydligt mer jämfört hur det är i våra grannländer. I ett sådant här läge vore det viktigt att värna en helhetsbild och inte kedja fast sig i politiska ideologier, tillägger Långberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil