Ica ska bygga nytt fryslager i Västerås

Ica ska bygga nytt fryslager i Västerås
Anders Svensson. Foto: Anders Wiklund / TT
Ica-gruppen har beslutat bygga ett nytt fryslager i Hacksta i Västerås och ambitionen är att det nya lagret ska kunna tas i drift någon gång 2025.

Ica-gruppen har beslutat bygga ett nytt fryslager i Hacksta i Västerås och ambitionen är att det nya lagret ska kunna tas i drift någon gång 2025.

Ica-gruppen har fattat beslut om att bygga ett nytt fryslager i Hacksta, Västerås. Beslutet omfattar byggnationen av en ny logistikfastighet om cirka 23 000 kvadratmeter med högautomatiserad lagerdrift.

Det nya lagret kommer att byggas intill Icas befintliga lager i Västerås, och beräknas tas i drift under 2025.
Den sammanlagda investeringen uppgår till cirka 1,8 Mdkr och är i linje med utvecklingsplanen för Västeråslagret, som köptes i april 2020. En ökad sortimentsbredd samt större volymutveckling har skapat ett behov av större fryskapacitet inom Ica Sveriges logistikverksamhet.

– Det här är en framåtriktad och viktig investering för att främja tillväxt av både befintliga och framtida sortiment. Utveckling och modernisering av våra lager är ett ständigt pågående arbete för att höja leveranskvalitet till våra kunder och arbetsmiljön för våra medarbetare, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson som menar att det nya fryslagret kommer stärka Icas varuförsörjning till butik och göra Ica än mer konkurrenskraftigt på marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil