Ica ska bygga nytt fryslager i Västerås

Ica ska bygga nytt fryslager i Västerås
Anders Svensson. Foto: Anders Wiklund / TT
Ica-gruppen har beslutat bygga ett nytt fryslager i Hacksta i Västerås och ambitionen är att det nya lagret ska kunna tas i drift någon gång 2025.

Ica-gruppen har beslutat bygga ett nytt fryslager i Hacksta i Västerås och ambitionen är att det nya lagret ska kunna tas i drift någon gång 2025.

Ica-gruppen har fattat beslut om att bygga ett nytt fryslager i Hacksta, Västerås. Beslutet omfattar byggnationen av en ny logistikfastighet om cirka 23 000 kvadratmeter med högautomatiserad lagerdrift.

Det nya lagret kommer att byggas intill Icas befintliga lager i Västerås, och beräknas tas i drift under 2025.
Den sammanlagda investeringen uppgår till cirka 1,8 Mdkr och är i linje med utvecklingsplanen för Västeråslagret, som köptes i april 2020. En ökad sortimentsbredd samt större volymutveckling har skapat ett behov av större fryskapacitet inom Ica Sveriges logistikverksamhet.

– Det här är en framåtriktad och viktig investering för att främja tillväxt av både befintliga och framtida sortiment. Utveckling och modernisering av våra lager är ett ständigt pågående arbete för att höja leveranskvalitet till våra kunder och arbetsmiljön för våra medarbetare, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson som menar att det nya fryslagret kommer stärka Icas varuförsörjning till butik och göra Ica än mer konkurrenskraftigt på marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil