Änglamark pasta byter till papp

Mattis Bergquist, hållbarhetschef Coop Sverige | Foto Pressbild
Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Som ett steg i Coops gröna arbete för en hållbar planet byts nu alla förpackningar för Änglamark pasta 500 gram ut till papper, skriver Coop.

Förändringen från plast till papper gäller pastasorterna Linguine, Penne, Paciocche, Eciodali, Zoo, Genove Mezza Lisce, Manfredine, Spaghetti, Spaghetti fullkorn, Makaroner samt Fusilli, den senare som är först ut på hyllorna i den nya skepnaden.

– Vi spar mer än 300 ton plast årligen genom förändringen, i linje med EU:s strategi för att reducera plastavfall och de mål för 2030 som satts i linje med EU:s Green Deal, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef Coop Sverige.

Förändringen kommer inte ensam. För Änglamark potatis försvinner till hösten fönstret av plast, vilket spar 1,5 ton plast årligen.
– Genom att minska antalet material i förpackningen gör vi den mer återvinningsbar. Fönsterna har i dag för låg kvalitet efter sorteringen för att kunna bli materialåtervunna, säger Mattis Bergquist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil