Fazer stänger bageri – 69 anställda avskedas

Fazer stänger bageri – 69 anställda avskedas
Foto: Mostphotos
Fazer stänger bageriet i Lund där klassiska Skogaholmslimpan bakas. 69 anställda fick beskedet att de förlorar jobbet via ett Teams-möte denna vecka.

Fazer stänger bageriet i Lund där klassiska Skogaholmslimpan bakas. 69 anställda fick beskedet att de förlorar jobbet via ett Teams-möte denna vecka.

Det är ett anrikt bageri på Öresundsvägens industriområde i Lund som Fazer nu väljer att stänga.
Det gör även att 69 anställda förlorar jobbet, något som meddelades i ett digitalt möte tidigare denna vecka.

I slutet av augusti stänger Fazer bageriet för gott och flyttar produktionen av limpor, rostbröd och frökusar.
Produktionen fördelas på Fazers bagerier i Umeå, Eskilstuna och Lidköping.

En tung stämning och stängning, konstaterar fackordföranden Andreas Papamoshos hos sydsvenskan.se efter tisdagens Teams-möte.
– Vissa var här och fick möjlighet att ta med telefonen ut till produktionen, de som jobbat natt var med hemifrån. Det var en tung stämning, även om man har haft på känn att det kommer någon gång, eftersom kommunen har varit tydlig med att de senast 2030 vill ha lägenheter och skola och annat här. Men man har ändå hoppats, säger Papamoshos.

Anledningen till den planerade nedläggningen är att det finns tillräckligt med kapacitet i de tre större bagerierna. En mer koncentrerad bageriverksamhet skapar bättre förutsättningar för en hållbar produktion med mindre svinn och energiförbrukning, anser Fazer enligt ett pressmeddelande.

– Det är ett tungt besked som vi behövt ge till vår personal. I olika regi har bageriet funnits sedan 60-talet och vi har mycket lojala medarbetare som vi vill tacka för deras betydande insatser genom åren. Vårt mål är att nu att avsluta på bästa sätt, säger Jörgen Sköld hos Fazer i samma pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil