Klassiskt men nyttigt – kombon för julen

Klassiskt men nyttigt – kombon för julen
Foto: Orkla
Klassiska smaker men mer hälsosamma och grönare? Jo, så ser det ut när Orkla trendspanar och riktar blicken mot julbordet 2021.

Klassiska smaker men mer hälsosamma och grönare? Jo, så ser det ut när Orkla trendspanar och riktar blicken mot julbordet 2021.

Julen 2020 blev inte riktigt vad den normalt brukade vara, med en global pandemi som en våt filt över firandet.
Nu är den ”riktiga” julen tillbaka och då har Orkla food solutions sneglat på hur trenderna ser ut inför julen 2021.

Klassiska smaker och traditionella kryddor gäller för oss men vi vill gärna se de vanliga rätterna tillagade på mer hälsosamma sätt och gärna mindre fett.
Fler vegetariska inslag är också ett tydligt inslag på önskelistan och i år handlar det en del om rotfrukter och kålsorter medan lutfisk, sylta och troligen pastejer är mer på väg ut, siar Orkla.

Sillen håller också, konstaterar företaget, och likaså snapsen till den.
Men den stora nyheten i år är att den alkoholfria trenden breder ut sig även här i form av ”sober snaps” till nyss nämnda sill.

Läs mer om trenderna inför julbordet 2021 i nästa printmagasin, Butikstrender 10/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil