Ännu en produkt tar plats bland butikernas flingor

Ännu en produkt tar plats bland butikernas flingor
Så ser det ut när svenskar ska övertygas om ännu en variant av flingor i butiken. Foto: Pressbild
En ny frukostflinga, Oreo O:s lanseras i Sverige denna månad och ska fylla hålet i flingmarknaden med ett alternativ för vuxna, enligt leverantören.

En ny frukostflinga, Oreo O:s lanseras i Sverige denna månad och ska fylla hålet i flingmarknaden med ett alternativ för vuxna, enligt leverantören.

Med hjälp av det klassiska i Oreo-konceptet innehåller den nya flingan kakaoringar i kombination med vaniljflingor som riktar sig till konsumenter som letar efter ett alternativ till frukost eller när som helst på dagen, är sammanfattningen i en pressrelease. Segmentet är ett ledande tillväxtsegment inom kategorin frukostflingor, skriver företaget i en säljtext.

”Välsmakande flingor” lockar till sig fler nya kunder till flinghyllan än andra flingor och Oreo O:s är övertygade om att det kan vara en viktig drivkraft för ökat kategorivärde de kommande månaderna, menar man.
– Den nya flingan använder kraften bakom det multimiljardstora Oreo-varumärket. Ett globalt starkt varumärke i kakkategorin med ett bevisat resultat av varumärkesförlängning inom konfektyr, glass och Oreo O:s är redan en hit på den nordamerikanska flingmarknaden, anför man som argument.

Produktlanseringen stöds med ett kampanj- och marknadsföringsprogram, informerar pressreleasen liksom att produkten för närvarande är listad hos Coop, Willys, Hemköp och Citygross.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil